Witam serdecznie. Chciałbym zapytać o wzmacniacz Fisher CA-335. Mianowicie coś jest nie tak z lewym kanałem. Podczas słuchania muzyki słychać dziwne trzaski i muzyka jest trochę zniekształcona, nie dzieje się tak zawsze...sa takie dni że działa w porządku, ale czasami tak się to nasila, że lewy kanał zaczyna nawet trochę "rwać". Jak myślicie, co może być powodem? Od czego zacząć diagnozę? Chciałbym tez zapytać o tranzystory które tam siedzą mianowicie są to:
-NEC D1311
-NEC B1039
Jest tam jeszcze jeden, ale niestety nie mogę odczytać symbolu. Chodzi oczywiście o sam lewy kanał bo prawy gra super. Możecie mi polecić jakieś zamienniki tych tranzystorów, bo takich już chyba nie dostanę...Niestety jestem początkującym, za dobrze nie znam się na wzmacniaczach. Proszę o jakieś odpowiedzi. Dziękuję z góry
-NEC D1311
-NEC B1039
Jest tam jeszcze jeden, ale niestety nie mogę odczytać symbolu. Chodzi oczywiście o sam lewy kanał bo prawy gra super. Możecie mi polecić jakieś zamienniki tych tranzystorów, bo takich już chyba nie dostanę...Niestety jestem początkującym, za dobrze nie znam się na wzmacniaczach. Proszę o jakieś odpowiedzi. Dziękuję z góry