logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Najlepsze konto bankowe dla 16-latka - jakie banki oferują?

szymo92 26 Sie 2008 17:30 3193 7
REKLAMA
  • #1 5476947
    szymo92
    Poziom 15  
    Ocena: 8
    Witam,
    muszę zrobić konto w banku, mam 16 lat, w jakim banku mogę założyć sobie takie konto na jak najlepszych warunkach?

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 5477222
    Zbych034
    Poziom 39  
    Ocena: 1408
    Polecam IzzyKonto. Poczytasz o nim na stronie www.mBank.pl
    Pozdrawiam
  • #4 5477359
    szwagier90
    Poziom 11  
    Według mnie najlepsze konto to izzyKonto w mBanku. Dostajesz kartę płatniczą za darmo, przelewy itd za darmo... Wszystko załatwiasz internetem lub w szczególnych przypadkach telefonicznie. Na prawdę. Mam konto już od chyba 4 czy 5 lat i nie narzekam. Po skończeniu 18 lat mBank oferuje przejście na eKonto czy jakoś tak, ale izzyKonto chyba ma nawet lepsze warunki więc...
  • REKLAMA
  • #5 5477436
    Xylometazolin!
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 856
    Bierz izzy. Znam parę młodzieńców, którzy tego konta używają i są w 100% zadowoleni. Założenie tego konta trochę trwa ale się opłaca. Przelewy za free, 0 opłat...
  • REKLAMA
  • #7 5477844
    ks_fenix
    Poziom 23  
    Ocena: 29
    Ja także polecam założenie konta izzy w mBanku. Posiadam takowe od roku i jestem bardzo zadowolony. Zero opłat za przelewy i prowadzenie, do tego karta płatnicza(w izzy ma czarny kolor i według mnie jest ładniejsza niż w eKoncie :D). Założenie trwa około tygodnia roboczego, czasami troszkę dłużej jeśli firma kurierska ma jakieś opóźnienia. Umowę podpisujesz u siebie w domu przy kurierze. Niestety potrzebny jest podpis osoby pełnoletniej, konkretnie opiekunów. Ale możesz sobie zastrzec że nie będą mieli dostępu do twoich pieniędzy. Do tego bardzo wygodne hasła SMS-owe zamiast tradycyjnych karteczek(chociaż takowe na początku jest potrzebne do aktywacji haseł SMS). A najlepiej to proponuje się bliżej zapoznać z ofertą na stronie mBanku.
  • #8 5477884
    PiotrZabek
    Poziom 14  
    Ocena: 13
    Ja też polecam izzy konto w MBanku :)

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy wyboru najlepszego konta bankowego dla 16-latka. Najczęściej polecanym rozwiązaniem jest IzzyKonto oferowane przez mBank, które charakteryzuje się brakiem opłat za prowadzenie konta i przelewy, darmową kartą płatniczą oraz wygodnym zarządzaniem przez internet i SMS. Założenie konta wymaga podpisu opiekuna prawnego i trwa około tygodnia, z umową podpisywaną u klienta przez kuriera. Po ukończeniu 18 lat istnieje możliwość przejścia na inne konto w mBanku, np. eKonto, jednak IzzyKonto ma atrakcyjne warunki również dla dorosłych. Alternatywnie wymieniono Superkonto Graffiti w PKO BP, jednak bez szczegółowych opinii.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA