logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Tanie konto bankowe dla 18-latka - PKO, mBank czy inne?

domelc 09 Lip 2010 20:33 4768 19
REKLAMA
  • #1 8278091
    domelc
    Poziom 23  
    Ocena: 8
    Witam

Jaki bank polecacie dla 18-latka.
    Chciałbym żeby był tani, PKO jest ogólnie dostępne ale samo prowadzenie konta w miesiąc w miesiąc kosztuje chyba 6 zł z hakiem (nie wspominając kosztów za przelewy).

Swojego czasu ludzie polecali mbank, ale chyba nie ma bankomatu w mojej miejscowości.

Interesuje mnie chyba konto dla studentów.

Chce trzymać tam tysiąc i mieć do tego dostęp.

Proszę o porady.
  • REKLAMA
  • #2 8278198
    levy011
    Poziom 16  
    Ocena: 7
    Ja posiadam konto w BZWBK, oferta nazywa się <30. W sumie jedynym warunkiem jaki musisz spełnić to mieć mniej niż 30 lat. Nie musisz być studentem, żadnych zaświadczeń, stałych dochodów, brak opłat za prowadzenie konta, bezpłatna bankowość elektroniczna i jeszcze trochę. Jak dla mnie konto jest akurat. Jedyny mankament to brak bankomatów w mniejszych miejscowościach.
  • #3 8278234
    Sanowiak20
    Poziom 21  
    Ocena: 96
    A ja bym polecił INTELIGO (prowadzone przez PKO BP). Od niedawna konto całkowicie bezpłatne, no i bankomaty PKO BP w każdym mieście. Kasę można wpłacać w każdym oddziale PKO BP. Super infolinia oraz intuicyjny interfejs, nie to co mbank.
    Naprawdę polecam.
  • #4 8278333
    REVISOR
    Poziom 25  
    Ocena: 56
    Jeśli zamierzasz korzystać z bankomatów tylko w twojej okolicy to kieruj się tymi bankami , w których za takie wypłaty nic nie będziesz płacił , poza tym jak dla mnie prowadzenie konta, przelewy w kraju, wydanie karty - opłata powinna być 0zł . Osobiście na mbank nie narzekam ale każdy ma swój gust i jest w czym wybierać, zawsze możesz sprawdzić na stronie banku w jakich bankomatach można wyciągnąć kasę bez opłat i dowiedzieć się reszty szczegółów co do prowadzenia konta choć zwykle na początku nie wszystko jest jasne i przejrzyste.
  • REKLAMA
  • #5 8278616
    AdeBe
    Poziom 14  
    Ocena: 5
    Ja również polecam Inteligo. W dzisiejszych czasach konta internetowe IMHO wygrywają z tradycyjnymi dla zdecydowanej większości ludzi.
    Masz tam darmowe prowadzenie konta i przelewy w kraju, intuicyjny interfejs strony WWW z wieloma bajerami (nie żebym z nich wszystkich korzystał, ale skoro są za darmo to niech będą), z bankomatów PKO BP (których jest chmara) wypłata środków jest darmowa a z każdego innego 5 zł.
  • #6 8278646
    iku18
    Poziom 19  
    Ocena: 110
    BZWBK <30 masz darmowe konto do 26 roku życia, nie musisz posiadać żadnego dowodu że pracujesz, tylko że są pewne ukryte opłaty np za korzystanie z karty- raz na rok około 30zł i nie możesz mieć na koncie mniej niż 5zł bo ci jakieś tam odsetki polecą(kilkanaście gr)
  • #7 8278714
    Emil2543
    Poziom 16  
    Ocena: 27
    Ja polecam Alior bank
    0 zł za wypłaty ze wszystkich bankomatów w Polsce i na świecie
    0 zł za prowadzenie konta
    0 zł za przelewy internetowe
    0 zł za pakiet "Pomocni Fachowcy"
    Lokata nocna, na której każdej nocy połowa środków z konta zarabia 5% w skali roku
  • REKLAMA
  • #8 8279036
    domelc
    Poziom 23  
    Kolego AdeBe jak dokładniej nazywa się twoje konto ?

Dodano po 7 [minuty]:

Konto prywatne w Inteligo :

http://www.inteligo.pl/menu/konto/konta_inteligo/konto_indywidualne/

Rozumiem że saldo min 100 zł to suma która ma wpłynąć co miesiąc aby było za darmo ? Jak wcześniej pisałem, chciałbym wpłacić tysiąca i trzymać go z pół roku, jednocześnie móc korzystać z płatności itp.

Dodano po 2 [minuty]:

mbank jest jeden bankomat w moim mieście, ale nie ma oddziału.

Pieniądze musiałby mi ktoś przelać na moje konto ?
  • #9 8279495
    LuckyDj
    Poziom 33  
    Ocena: 192
    Ja mam BZWBK "<30" I gitara.
    Za nic nie płacę. Ubezpieczyłem sobie tylko kartę (2PLN/mies - nieobowiązkowe)
  • REKLAMA
  • #10 8279512
    AdeBe
    Poziom 14  
    Ocena: 5
    Tak, dokładnie to konto.
    Saldo 100 zł oznacza, że po prostu musisz mieć na koncie minimum 100 zł. Absolutnie *nie* oznacza to, że musisz tyle wpłacać co miesiąc.
  • #11 8279514
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #12 8279658
    domelc
    Poziom 23  
    Preferowałbym Inteligo, bo mam oddział w mieście.
  • #13 8280658
    omicronNs
    Poziom 21  
    Ocena: 10
    LuckyDj na czym polega ubezpieczenie karty? Blokowanie karty po kradzieży jest możliwe tylko po jej ubezpieczeniu, czy chodzi o coś innego?
  • #14 8280673
    levy011
    Poziom 16  
    Ubezpieczenie karty w bzwbk polega m.in. na tym, że (przynajmniej w teorii) jesteś ubezpieczony od historii typu wyciągasz pieniądze z bankomatu i ktoś Ci je wyrywa/kradnie i jeszcze parę rzeczy (dla zainteresowanych szczegóły są chyba na stronie banku).
  • #15 8280701
    LuckyDj
    Poziom 33  
    Ocena: 192
    Z tego co mówiła Pani w banku, polega to na zwrocie całej kwoty jaka była na koncie podczas zgłoszenia kradzieży karty i dokonania przez kogoś wypłaty. Niby nic, ale...
    Podobno w historii banku zdarzyło się to (tylko/aż) 19 razy, ale jednak się zdarzyło, a 2PLN miesięcznie to chyba i tak lepiej jak płacić w PKO 6, czy 7PLN/mies w sumie za nic.
  • #16 10543624
    monika-nowik
    Poziom 11  
    a co myślicie o koncie dla młodych Stefczyka? Kusi mnie ta karta zbliżeniowa visa...
  • #17 10554707
    Duszek25
    Poziom 1  
    Mam konto w Stefczyku, karta zbliżeniowa jest bardzo wygodna.... W dodatku nie ma opłat za transakcje przez net czy w sklepach..I są fajne wzory do wyboru ;)
  • #18 10555916
    soadfan
    Poziom 15  
    Ocena: 25
    mBank tez posiada zbliżeniówki w swojej ofercie. Wg. mnie dobry bank...
  • #19 10557211
    monika-nowik
    Poziom 11  
    no i już robi się problem bo strasznie dużo na rynku jest ofert dla "młodych" hmm, Duszek25 a mam nadzieje za konto i karte nic się nie płaci?
  • #20 10636907
    MarekTyczkowski
    Poziom 1  
    Witam, konto w "Strefie dla młodych" jest całkowicie bezpłatne. Szczegółowe informacje można przeczytać na naszej stronie w odpowiedniej zakładce.

Pozdrawiam
    Marek Tyczkowski eRzecznik serwisu http://www.kasystefczyka.pl

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono temat wyboru taniego konta bankowego dla 18-latka, z uwzględnieniem ofert takich banków jak PKO BP, mBank, BZWBK, Inteligo oraz Alior Bank. Użytkownicy zwracali uwagę na różne aspekty, takie jak brak opłat za prowadzenie konta, dostępność bankomatów oraz możliwość korzystania z płatności internetowych. Konto Inteligo, prowadzone przez PKO BP, zostało polecone za darmowe prowadzenie oraz szeroką sieć bankomatów. BZWBK oferuje konto dla osób poniżej 30. roku życia z niskimi opłatami, ale z ukrytymi kosztami. Alior Bank wyróżnia się brakiem opłat za wypłaty z bankomatów oraz przelewy internetowe. Użytkownicy podkreślali również znaczenie dostępności bankomatów w ich lokalizacji oraz możliwość korzystania z ubezpieczenia karty.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA