logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Monacor – opinie użytkowników o jakości i brzmieniu głośników tej marki

IrZa 02 Wrz 2008 12:18 4286 7
REKLAMA
  • #1 5498958
    IrZa
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Czy ktoś słyszał i może powiedzieć o głośnikach tej właśnie firmy (Monacor). Dzięki za wszystkie sugestie.
  • REKLAMA
  • #2 5499821
    Dj Snake
    Poziom 22  
    Ocena: 16
    Atualnie to ta sama firma co IMG Stage Line, która niestety nie słynie z dobrej jakości... Kiedyś Monacor stał o kilka półek wyżej, teraz chyba raczej poszli w ilość nie jakość. Chodzi Ci o nowe głośniki czy używane??
  • REKLAMA
  • #3 5501514
    IrZa
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Chodzi o nowe głośniki wysokotonowe i zwrotnice. Posłużą do współpracy z głośnikiem Celestion K15T200.
  • REKLAMA
  • #4 5531336
    aronarrow
    Poziom 12  
    ja posaidam kolumny z dwoma basami "SP-38/300NEO" Monacora i jestem z nich zadowolony, ale jak zagrają te wysokie to niewiem, myślę że powinny zagrać dobrze :)

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 5531523
    miszkoo
    Poziom 28  
    Ocena: 25
    hmm w sumie to u nas do kina są IMG chyba mają z 6 lat może mniej i powiem szczerze że o ile wysokotonowy to jakiś żart to niskotonowy naprawdę daje radę.
  • #6 5558231
    stz3
    Poziom 20  
    Ocena: 27
    IrZa napisał:
    Czy ktoś słyszał i może powiedzieć o głośnikach tej właśnie firmy (Monacor). Dzięki za wszystkie sugestie.

Monacor nie produkuje żadnych głosnikow, tylko jest firma handlową sprzedającą produkty innych firm pod swoją nazwą. Niestety nie wiem jakie są to firmy, ktore produkuja dla nich głosniki.
  • #7 5558319
    Sound Wave
    Spec od akustyki
    Ocena: 31
    Na pewno Tesla czyli TVM jakie inne to niewiem
  • #8 5558340
    stz3
    Poziom 20  
    Ocena: 27
    Sound Wave napisał:
    Na pewno Tesla czyli TVM jakie inne to niewiem

Tak TVM na pewno, bo jak byłem u nich w Valašské Meziříčí to mi się chwalili, że Monacor kupuje u nich głosniki.

Podsumowanie tematu

✨ Monacor to firma handlowa sprzedająca głośniki produkowane przez innych producentów, m.in. Tesla (TVM). Jakość głośników Monacor jest obecnie oceniana jako przeciętna, z tendencją do większej ilości produktów kosztem jakości. W porównaniu do IMG Stage Line, która jest powiązana z Monacorem, wysokotonowe głośniki są krytykowane, natomiast niskotonowe wypadają lepiej. Użytkownik posiada kolumny Monacor SP-38/300NEO z dwoma głośnikami basowymi i jest z nich zadowolony. Planowane jest użycie nowych wysokotonowych głośników i zwrotnic Monacor do współpracy z głośnikiem Celestion K15T200.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA