logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Potrzebny mi kineskop Philips W76WE001X11 !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Doman 16 Paź 2002 22:50 1547 6
REKLAMA
  • #1 54678
    Doman
    Poziom 2  
    hkf
    Mam problem z kineskopem Philipsa w mojej panoramce - Dual 3295.
    Szukam możliwości zakupu używanego kineskopu lub regeneracji obecnego, o ile to możliwe. Wiem, że regeneruja się kineskopy, ale ten jest spory - 32". Jeżeli ktokolwiek jest w stanie mi pomóc, proszę o odpowiedź!!!
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 55297
    Wojtek27
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 54
    Przecież ta panorama nie jest aż tak stara.
    Może to nie kineskop?
  • REKLAMA
  • #4 55327
    Richi
    Poziom 39  
    Ocena: 143
    Napisz co z nim jest ??? 8)
  • REKLAMA
  • #5 55330
    Wojtek27
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 54
    Coś dużo tych przypadków z kineskopami do Philipsa, szczególnie te nowsze.
    Co o tym sądzicie?
  • #6 55368
    widaw
    Poziom 17  
    Ocena: 172
    Wojtek27 napisał:
    Coś dużo tych przypadków z kineskopami do Philipsa, szczególnie te nowsze.
    Co o tym sądzicie?

Masz Wojtku, rację. My nieświadomi uzytkownicy, płacimy za pogonią producentów do stworzenia "cudów" techniki. Coraz ciemniejsze szkło kineskopów wymusza coraz wiekszą emisję ich dział. Aż do granicy wytrzymalości...
    Bardzo czesto, nowe tv stojące na półce w sklepie przy max ustawieniach "grają" maskownicą.
    Niedługo trzeba bedzie do sklepu chodzić ze stetoskopem.... :lol:

Philips, chyba lekko przesadził... szczególnie w kinolach typu SF. Zeby było ciekawiej na rynku, sprzedał je do kilku innych firm, m.in. do Panasonica!
    Nowy Kinol SF 29" do 100 Hz, z wymianą kosztuje 2550 zł, cały tv 2900 zł... Średnia zywotność kinola to 2 do 4 lat. 8O
    Gdzie te kinole co pracowały po 10 lat i dłużej?

A zakłady regeneracji zacierają ręce... (ostatecznie z tego żyją).
  • #7 55485
    Telo
    Serwisant RTV
    Ocena: 2333
    Szkoda słów i pisania na temat kineskopów Philipsa, mamy na warsztacie obecnie 4 szt. na kineskopy tragedia nie wiem jak oni produkują te banki, jak klient po ok.3 latach dowiaduje się ,że uszkodził się kineskop (czerwony obraz) to myslałem, ze dostanie zawału, klient dał za TV ok.6000zł. a teraz ma zapłacić za wymianę kinola na nowy ok.2500zł.
    Mamy też stare GR Philipsa które chodzą lepiej pod względem wytrzymałości kineskopów niż nowe wypasy z ubogim Meni w Philipsach.
    Coś nie bardzo się starają o reputację jak po 3 latach siadają kinole jeden z najdroszych elementów w TV to nikt nie kupi tych TV tej firmy.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje używanego kineskopu Philips W76WE001X11 do telewizora panoramicznego Dual 3295 lub informacji o możliwości regeneracji obecnego kineskopu 32". W dyskusji pojawiają się sugestie dotyczące miejsc, gdzie można szukać kineskopów, np. serwis ZRK Color. Poruszono problem niskiej trwałości kineskopów Philipsa, zwłaszcza nowszych modeli, które często ulegają uszkodzeniom po kilku latach użytkowania, co generuje wysokie koszty wymiany (ok. 2500 zł). Wskazano, że starsze kineskopy Philipsa, takie jak seria GR, cechowały się większą wytrzymałością. Zwrócono uwagę na techniczne aspekty konstrukcji kineskopów, takie jak ciemniejsze szkło i zwiększona emisja dział elektronowych, co wpływa na ich żywotność. Dyskusja podkreśla rosnące problemy z jakością kineskopów w nowych telewizorach Philipsa oraz fakt, że firma sprzedawała swoje kineskopy innym producentom, np. Panasonicowi.
REKLAMA