logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

DVD DK-337 nie wysuwa płyt, silnik działa odwrotnie - co robić?

akmos00 10 Wrz 2008 01:27 1068 2
REKLAMA
  • #1 5521110
    akmos00
    Poziom 2  
    Witam. Mam problem z DVD DK-337. Chodzi o to że DVD czyta pięknie płyty wszystko co ma czytać, ale niestety nie reaguje na komendę wysuń płytę. Ani z panela DVD ani z pilota. Silnik mechanizmu zachowuje się tak jakby dostawał odwrócone napięcie, a po próbie wysunięcia próbuje wciągnąć płytę którą przed chwilą czytał. Macie jakieś pomysły?
  • REKLAMA
  • #2 5521176
    Greg
    Poziom 20  
    Ocena: 41
    posprawdzaj krańcówki
  • #3 5522930
    akmos00
    Poziom 2  
    Co masz na myśli dokładnie? Sprawa jest tego typu, że DVD stało i odtwarzało. Pewnego dnia nie wysunęło płyty i tak już zostało. Rozebrałem je (były plomby) i ręcznie wyciągnąłem płytę. PO ustawieniu mechanizmu w stan czuwania i włączeniu urządzenia mechanizm ustawia się w pozycji tak by była płyta. Po naciśnięciu guzika wysuń na wyświetlaczu pojawia się napis NO DISK. Sprawdziłem luty na czujnikach -wszystko ok. Wydaje mi się że to coś z elektroniką na płycie. A i jeszcze jedno, po wsunięciu płyty DVD zaczyna pięknie odtwarzać, ale nie można nadal wysunąć płyty.
REKLAMA