Witam. Mam problem, który objawia się brakiem jakiejkolwiek reakcji ze strony monitora przy włączaniu komputera - świeci się kontrolka na pomarańczowo. Podczas rozruchu wydaje się, że wszystko działa wporządku oprócz monitora. Komputer składa się z:
- płyta główna: Gigabyte GA-7VT600
- procesor AMD Athlon
- karta graficzna: GeForce MX 400 (w 100% sprawna)
- dysk twardy SATA ... sprawny i nie mający wpływu na usterke..
- pamięć RAM - 2*256mb GoodRAM DDR PC3200
- ...
W uszkodzonym komputerze wymieniałem zasilacz na własny - nic się kompletnie nie zmieniło. Karta graficzna również była wymieniana - brak jakichkolwiek zmian. Pamięc również wymieniałem.. Na procesor nałożyłem nową pastę.. procesor był również zamieniany z moim Duronem - brak zmian niestety. Wyciągnąłem na około 10 minut baterię Bios'a - nic. Przy odłączonym dysku twardym to samo. Wszelkie kable mam podłączone na 100% dobrze. Wywnioskować można, że coś jest nie tak z płytą główną. Kondensatory wyglądają dobrze - jedynie dwa kondensatory EC25 i EC37 wyglądają na "lekko wypchane" ale nie sądze, żeby to mogło spowodować brak reakcji monitora. Monitor jest także sprawny.
Proszę o wszelkie sugestie co moze być powodem danej usterki. Z góry dziękuje!
- płyta główna: Gigabyte GA-7VT600
- procesor AMD Athlon
- karta graficzna: GeForce MX 400 (w 100% sprawna)
- dysk twardy SATA ... sprawny i nie mający wpływu na usterke..
- pamięć RAM - 2*256mb GoodRAM DDR PC3200
- ...
W uszkodzonym komputerze wymieniałem zasilacz na własny - nic się kompletnie nie zmieniło. Karta graficzna również była wymieniana - brak jakichkolwiek zmian. Pamięc również wymieniałem.. Na procesor nałożyłem nową pastę.. procesor był również zamieniany z moim Duronem - brak zmian niestety. Wyciągnąłem na około 10 minut baterię Bios'a - nic. Przy odłączonym dysku twardym to samo. Wszelkie kable mam podłączone na 100% dobrze. Wywnioskować można, że coś jest nie tak z płytą główną. Kondensatory wyglądają dobrze - jedynie dwa kondensatory EC25 i EC37 wyglądają na "lekko wypchane" ale nie sądze, żeby to mogło spowodować brak reakcji monitora. Monitor jest także sprawny.
Proszę o wszelkie sugestie co moze być powodem danej usterki. Z góry dziękuje!