logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Passat B5 1998r nie działa sterowanie lusterkiem - co robić?

waldek788 16 Wrz 2008 20:42 4736 5
REKLAMA
  • #1 5541681
    waldek788
    Poziom 15  
    Ocena: 11
    Po wymianie drzwi ( przez poprzedniego właściciela ---passat 1.9 Tdi 98rok) nie działa sterowanie lusterkim lewym - prawe działa, można sterować tym joystikiem , Proszę o porady. Drzwi są z modelu z roku 99.
  • REKLAMA
  • #2 5541733
    misiekts
    Poziom 17  
    Ocena: 65
    Czesto mialem w tych rocznikach przelacznik zabrudzony w srodku. Wyjmowalem, rozbieralem, mylem skladalem i bylo git.

No chyba ze wymieniajac drzwi uszkodziles wiazke. Zaczalbym od sprawdzenia czy do samego lusterka dochodzi prad.
  • REKLAMA
  • #3 5542036
    camel09
    Poziom 19  
    Ocena: 70
    zdejmij tapicerke i zobacz czy jest połączona wtyczka.
  • REKLAMA
  • #4 5542824
    waldek788
    Poziom 15  
    wszyskie połączenia pod tapicerką są ok bo drzwi rozbierałem w celu poprawienia zimnych lutów w zamkach, lusterka sprawdzałem baterią - działają we wszystkich pozycjach, joystkik wyjęty z innego passata na podmiankę ( sprawny na 100%) . Podłączyłem interfejs POLSKI VAG 4.9 i pokazało mi - w module konforu -tylko błąd prawego lusterka brak podgrzewania , joystik testowany VAG-iem -sprawny, z centralnym zamkiem nie można się połączyć . Ma ktoś jakiś pomysł jeszcze ??
    acha.. i jeszcze jedno zapytanko . Czy wiązka drzwi kierowcy jest połączona kostką w słupku kierowcy- pod tą harmonijką gumową ( tak samo jak wiązka drzwi za kierowcą ?) czy jest połączona kostką wewnątrz ( pod plastykiem przy nogach kierowcy) . Bo u mnie jest wewnątrz .
  • REKLAMA
  • #5 5546276
    Remik71
    Poziom 24  
    Ocena: 301
    Ma być wewnątrz.
  • #6 5546821
    waldek788
    Poziom 15  
    Wiązka kabli które są w drzwiach kierowcy i jest nią połączony - moduł w drzwiach z modułem konfortu - pozostała z modelu 98 . Natomiast został zmieniony tylko moduł przy silniczku od podnoszenia szyby kierowcy.
    Więc złącze które jest w przednim słupku kierowcy zgadza się ( tyle samo kabli po stronie drzwi co po stronie słupka) . Pozostaje tylko sprawdzić czy kable przy kostce od modułu w drzwiach ( taka duża ,prostokątna) są odpowiednio powpinane w nią . Bo pewnie w roczniku 99 były jakieś zmiany. Czy ktoś z szanownych kolegów potrafi coś poradić ewentualnie podesłać jakiś schemat .
REKLAMA