logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Amilo V2010 - schemat połączeń gniazda zasilania notebooka

SanceS 23 Wrz 2008 19:28 1751 4
REKLAMA
  • #1 5564538
    SanceS
    Poziom 22  
    Ocena: 48
    Witam! Czy któryś z kolegów zna i mógłby może zdradzić mi rozdzaj wewnętrznych połączeń w gnieździe zasilania notebooka Amilo V2010?

Gniazdo wygląda następująco:
    Amilo V2010 - schemat połączeń gniazda zasilania notebooka

Poszukuję schematu połączeń wewnętrznych. Mam po prostu zwykłe gniazdo i chciałbym, zastąpić to patentowane nieco tańszym odpowiednikiem.

Pozdrawiam
    Darek
    [/img]
  • REKLAMA
  • #2 5567506
    SanceS
    Poziom 22  
    Czy naprawdę, żaden z kolegów nie ma na wierzchu takiego gniazda i nie może sprawdzić sposobu połączeń miernikiem?

Bardzo proszę o pomoc!
    Darek
  • REKLAMA
  • #3 5572229
    farmer
    Poziom 29  
    Ocena: 43
    Wewnętrzne połączenia są nieistotne. Plus przychodzi na bolec - wyprowadzony na styk lewy tył patrząc od wnętrza notebooka, a pozostałe to masa, powinny być zwarte ze sobą na płycie.
  • REKLAMA
  • #4 5575246
    SanceS
    Poziom 22  
    Witam, oczywiście wiem, że plus przychodzi na bolec. Jednak nie mam doświadczenia co do sposobu wykrywania w laptopie -> podłączony zasilacz, czy bateria? W standardowym złączu, jeden z pinów, gdy wtyczka nie jest włączona, jest podłączony do masy, gdy się ją włoży, jest pinem pływającym. Interesuje mnie jak jest w laptopie. Który z pinów gniazda będzie pinem pływającym?
  • #5 5577301
    farmer
    Poziom 29  
    Ocena: 43
    W laptopach przełączanie między zasilaczem i baterią nie jest realizowane przez rozłączanie styków w gnieździe. Załatwia to drogą elektroniczną układ kontroli ładowania baterii.
REKLAMA