logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SHARP 29N42-E3 - TV wyłącza się, słychać odgłos przekaźnika, brak wysokiego napięcia

gregii 25 Wrz 2008 15:19 1745 3
REKLAMA
  • #1 5570472
    gregii
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    TV po załaczeni pracuje chwilę i wyłącza się, wcześniej pracował około 10min a obecnie czasami pojawi się obraz a czasami nawet nie. Gdy się wyłącza to w trafopowielaczu słychać odgłos jakby przekaźnikai się wyłącza - puszcza przekaźnik na sieci. gdy zewrę przekaźnik to przetwornica pracuje dośc głolśno ale wszystkie napięcia są ok, lecz brak wysokiego. po wyłaczeniu i ponownym załączeniu wchodzi wysokie i prztyk i sie rozłącza. Hot sie nie grzeje i podstawiałem go również. Proszę o podpowiedź ewentualnie jakies sugestie. chasis to 9PKM2
  • REKLAMA
  • #2 5581839
    raddeon
    Poziom 19  
    Ocena: 42
    Możliwe że siada ci trafo.
  • REKLAMA
  • #3 5649486
    gregii
    Poziom 11  
    Sprawdziłem trafo i zapewne jest dobre. Podałem z innego TV impulsy -H na bazę HOT-a i TV załączył się, trafo pracuje bez uwag lecz treśc obrazu wygląda tak jakby był załączony w francuskim Secamie czyli skośne kolorowe pasy z mrugającym kolorem.
    Bez impl. H z innego TV w momencie załączenia pojawia się H lecz po chwili zanika, tak samo się dzieje gdy podam zewnętrzne H to na wyjściu H z 39n X969CEN1 ic1801 pojawia się H lecz po chwili zaniknie. Gdzie może leżeć przyczyna takiego zachowania TV - proszę o sugestie.
  • #4 6320898
    gregii
    Poziom 11  
    Po zrobieniu przerwy na gnieździe (W) pin 5 X-RAY TV pracuje dobrze. Zważywszy na to, że TV ma już swoje lata, temat zamykam.
REKLAMA