Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Vw Beta V , tda7375 brak głosu

rafcio363 26 Wrz 2008 14:04 1208 0
  • #1 26 Wrz 2008 14:04
    rafcio363
    Poziom 30  

    Beta Philipsa z wyj na 4głośniki.
    Podstawiłem nową końcówkę po szybkiej diagnozie,ale nadal niema dźwięku.
    Sygnał z przedwzmacniacza dochodzi prawidłowy.
    Na zasilanu radyjka 3 plusy.

    Napięcia na końcówce bez podł. głośników:

    Out3 0,72V
    Out4 0,87V
    Vcc 13,2V
    Input3 0,7V
    Input4 0,7V
    Diagnostic 4,77V
    S-Gnd 0V
    Stand-by 4,6V
    SVR 0V
    Input2 0,7V
    Input1 0,7V
    Vcc 13,4V
    Out2 0,83V
    Out1 0,73V


    Diagnostic 4,77V sugeruje protekcje(zwarciową,przesterowania) (bynajmniej takie wydaje mi sie znaczenie tego wyjścia).
    Odciołem wyjscia z Tda na głośniki w celu szybkiej elimnacji zwarć na wyjscu ale dalej diagnostic bez zmian.

    Dodano po 1 [godziny] 5 [minuty]:

    Edit:
    Na wylutowanej końcówce tez mam diagnostic "zapalony" więc trzeba szukać usterki gdzieś dalej.

    Wogóle dziwny temat, bo klient przyniósł radio na code.
    A po code chciał mi wmówić że radio grało,a trafiło do mnie z lutowaną końcówką i nie przykręconą...

    -----------------------------------------------------------------------------------

    Uszkodzona "linia" SVR po zbudowaniu podst. aplikacji i drobnej przeróbce radia - sprzęt przemówił Smile
    ZAMYKAM.

    0 0
  Szukaj w 5mln produktów