Beta Philipsa z wyj na 4głośniki.
Podstawiłem nową końcówkę po szybkiej diagnozie,ale nadal niema dźwięku.
Sygnał z przedwzmacniacza dochodzi prawidłowy.
Na zasilanu radyjka 3 plusy.
Napięcia na końcówce bez podł. głośników:
Out3 0,72V
Out4 0,87V
Vcc 13,2V
Input3 0,7V
Input4 0,7V
Diagnostic 4,77V
S-Gnd 0V
Stand-by 4,6V
SVR 0V
Input2 0,7V
Input1 0,7V
Vcc 13,4V
Out2 0,83V
Out1 0,73V
Diagnostic 4,77V sugeruje protekcje(zwarciową,przesterowania) (bynajmniej takie wydaje mi sie znaczenie tego wyjścia).
Odciołem wyjscia z Tda na głośniki w celu szybkiej elimnacji zwarć na wyjscu ale dalej diagnostic bez zmian.
Dodano po 1 [godziny] 5 [minuty]:
Edit:
Na wylutowanej końcówce tez mam diagnostic "zapalony" więc trzeba szukać usterki gdzieś dalej.
Wogóle dziwny temat, bo klient przyniósł radio na code.
A po code chciał mi wmówić że radio grało,a trafiło do mnie z lutowaną końcówką i nie przykręconą...
-----------------------------------------------------------------------------------
Uszkodzona "linia" SVR po zbudowaniu podst. aplikacji i drobnej przeróbce radia - sprzęt przemówił Smile
ZAMYKAM.
Podstawiłem nową końcówkę po szybkiej diagnozie,ale nadal niema dźwięku.
Sygnał z przedwzmacniacza dochodzi prawidłowy.
Na zasilanu radyjka 3 plusy.
Napięcia na końcówce bez podł. głośników:
Out3 0,72V
Out4 0,87V
Vcc 13,2V
Input3 0,7V
Input4 0,7V
Diagnostic 4,77V
S-Gnd 0V
Stand-by 4,6V
SVR 0V
Input2 0,7V
Input1 0,7V
Vcc 13,4V
Out2 0,83V
Out1 0,73V
Diagnostic 4,77V sugeruje protekcje(zwarciową,przesterowania) (bynajmniej takie wydaje mi sie znaczenie tego wyjścia).
Odciołem wyjscia z Tda na głośniki w celu szybkiej elimnacji zwarć na wyjscu ale dalej diagnostic bez zmian.
Dodano po 1 [godziny] 5 [minuty]:
Edit:
Na wylutowanej końcówce tez mam diagnostic "zapalony" więc trzeba szukać usterki gdzieś dalej.
Wogóle dziwny temat, bo klient przyniósł radio na code.
A po code chciał mi wmówić że radio grało,a trafiło do mnie z lutowaną końcówką i nie przykręconą...
-----------------------------------------------------------------------------------
Uszkodzona "linia" SVR po zbudowaniu podst. aplikacji i drobnej przeróbce radia - sprzęt przemówił Smile
ZAMYKAM.