Witam kolegów.Mam problem z systemem monitoringu,system składa się z 3 kamer obserwacyjnych zewnetyrznych/Planet typ cam ir-552-pa/oraz z 7 kamer wewnetrznych/planet typ cam ivp52v-pa/ oraz urządzenia rejestrującego dvr 1670 podłączonego do internetu.Linie zasilające wykonane przewodem koncentrycznym 75 ohm z dwoma przewodami zasilającymi.Kamery są zasilane 3 zasilaczmi 12v/2,5 A ,pobór produ przez kamery wypada na ok 1,3 A na 1 zasilacz.Napięcie na odcinku ok 60m dla kamer zewnetrznych wynosi ok11,8v.Wewnętrzne odcinki to ok30-40m.Zastosowno monitor typu lg m1721A podłączony do rejestratora,oraz ten sam monitor oddalony od rejestratora ok.40 m zasilany po kablu 75 ohm -wejście chinch.I właśnie tutaj są schody na obu monitorach widać poziome dwa pasy o szerokosci ok6 cm od góry i dołu monitora.Jeżeli zamienię monitor na zwykły telewizor na odcinku tych 40 m od rejestratora wszystko jest ok,natomiast na monitorze przy dvr są pasy.po zamianie na zykły monitor obraz jest ok.Jestem zielony w tym temacie i chyba sprwdziłem poprawność zasilania i instalacji a to monitoring mojego przyjaciela i uparł się na te monitory lcd.Proszę Kolegów o wszelki porady.Pozdrawiam.