logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Renault Laguna - jak otworzyć drzwi bez pilota i kluczyka?

Pulsator49 28 Wrz 2008 17:55 6271 6
REKLAMA
  • #1 5579695
    Pulsator49
    Poziom 10  
    Witam mam problem z otworzeniem drzwi,po wcisnieciu guzika od wewnatrz i zamknieciu drzwi juz nie moge otworzyc z pilota ani z kluczyka -kluczyk obraca sie w kółko-pomocy.Może ktos zna prosty sposób na otworzenie drzwi bez pomocy pilota i kluczyka ( zbicie szyby)raczej nie.
  • REKLAMA
  • #2 5579706
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 5579780
    Pulsator49
    Poziom 10  
    nie ma wejscia na kluczyk -jest tylko od strony kierowcy
  • #4 5579901
    WITEK1952
    Poziom 28  
    Ocena: 388
    Witam serdecznie.Tutaj masz sposób jakiego używają firmy otwierające auta.Tyle, że nie po polsku ale same rysunki wystarczą.Pozdrawiam.

http://www.janbebel.pl/thumbnails.php?album=lastup&cat=8&page=8

Dodano po 3 [minuty]:

Sorry nie wiem dlaczego mi się załadował ten adres.Już poprawiam .

rl=https://obrazki.elektroda.pl/29_1222620607.jpg]Renault Laguna - jak otworzyć drzwi bez pilota i kluczyka?[/url]
  • REKLAMA
  • #5 5580278
    Pulsator49
    Poziom 10  
    dzieki wszystkim za okazaną pomoc ,był spec mechanik powiedział albo na warsztat lub szybe zbic -zgroza- nie wiem co lepsze i co wyjdzie taniej transport do warsztatu czy wstawienie nowej szyby?
  • REKLAMA
  • #6 6265898
    bobi07
    Poziom 11  
    Ocena: 8
    Witam mam dość nietypowy problem z centralnym zamkiem w Renault Laguna 19 TDI z 98 r.

- Zamykając z pilota nie domykają się tylne drzwi (zazwyczaj po 5 x lock daje efekt)

- Gdy silnik pracuje załącza się otwieranie samoczynnie zarówno podczas jazdy po wybojach jak i postoju

Poproszę o porady ja usunąć ten problem

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy Renault Laguna, w którym po zamknięciu drzwi od wewnątrz przyciskiem, nie można ich otworzyć ani pilotem, ani kluczykiem, który obraca się w kółko. Brak jest wejścia na kluczyk poza stroną kierowcy. Proponowano dostęp do wnętrza przez bagażnik oraz udostępniono schematy technik stosowanych przez firmy zajmujące się awaryjnym otwieraniem samochodów. Autor rozważał koszt transportu do warsztatu versus wymianę szyby, unikając jej zbicia. W dyskusji pojawił się również inny problem z centralnym zamkiem w Renault Laguna 19 TDI z 1998 roku, gdzie tylne drzwi nie domykają się po zamknięciu pilotem, a podczas pracy silnika drzwi samoczynnie się otwierają. Sugerowano sprawdzenie okablowania w przelotce drzwiowej tylnych drzwi jako potencjalną przyczynę.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA