logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Diana P-565e: Pralka nie działa na programie prania, działa na płukaniu i wirowaniu

Comparato 06 Mar 2004 12:05 2329 5
REKLAMA
  • #1 534161
    Comparato
    Poziom 11  
    Witam serdecznie, mam problem z Dianą P-565e. Objawy są takie iż po wybraniu programu "prania" nic się nie dzieje, żadnego odgłosu pracy pralki czy programatora(nawet w różnych pozycjach programatora). Natomiast kiedy wybieram program "płukanie odwirowanie" to pralka pobiera wode i dalej wykonuje program. To mniej więcej to co jej dolega, wcześniej wymieniłem simeringi i może coś sknociłem bo np. też można ją otworzyć podczas tego działającego płukania :O, ale to już nie przeszkadza tak. Dziękuję bardzo za informacje.

Pozdrowienia z Rzeszowa :)
    Rafał K.
  • REKLAMA
  • #2 534194
    zayzayer
    Specjalista AGD
    Ocena: 755
    Chyba bym zaczął od elektrozaworu.
  • REKLAMA
  • #3 534350
    Comparato
    Poziom 11  
    Myśłałem o tym, ale dlaczego program płukanie i odwirowywanie działa bez zarzutu? nabiera wode plucze itd więc elektrozawór jest sprawny raczej hmm
  • REKLAMA
  • #4 534470
    jmk
    Poziom 28  
    Ocena: 328
    Z tymi zaworami to nie jest tak do końca , byśćmoże czegoś tzn. któregoś zaworu po prostu nie podłączyłeś po tej wymianie albo Ci się rozłączył i to musisz sprawdzic!!!
  • REKLAMA
  • #5 534590
    Comparato
    Poziom 11  
    Dzięki za zainteresowanie :) Wszystkie przewody sprawdziłem dzięki schematowi z naszej elektrody i okazało się, że jeden się obluzował-praktycznie odpadł 8O . Podpiołem go no i pralka działa jak nowa Dodam, że był to przewód do hydrostatu zielono-biały, może to komuś w przyszłosci pomoże :)

Pozdrawiam
    Rafał K.
  • #6 548647
    Misholotti
    Poziom 15  
    Ocena: 6
    hhhhhmmmmmm....... Całkiem ciekawy problem...
REKLAMA