logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wyłączyć automatyczne uruchamianie Windows Media Player?

Tygrys 06 Mar 2004 19:56 1325 7
REKLAMA
  • #1 534838
    Tygrys
    Poziom 18  
    Ocena: 4
    mam taki problem otóz che go wyłączyc zeby mi sie nie w walał przy odtwarzaniu jakis muzyki na necie ciągle sie włancza jak go wywalic?
  • REKLAMA
  • #2 534900
    =Damian=
    Poziom 11  
    Niestety nieda się go wywalić. Sprubuj pokombinować żeby inny program włączał sie domyślnie.
  • REKLAMA
  • #3 534956
    Tygrys
    Poziom 18  
    da sie trzeba tylko w rejestrach cos poustawiac ale niewiem dokładnie co?
  • REKLAMA
  • #4 534987
    =Damian=
    Poziom 11  
    To nie wiem. Chyba, że usunąć Hkey_Local_Machine/Software/Microsoft/MediaPlayer
    (Linia z win xp) i usunąć tradycyjnym sposobem pliki wmp.
  • #5 537012
    opelr
    Poziom 29  
    Ocena: 33
    Dodaj/usuń programu,zakładka dodaj/usuń składniki systemu windows i odchaczyć windows media player,może zadziała?
  • #6 537048
    Rocky24
    Poziom 19  
    Ocena: 18
    nie poco jest opcja wylaczenia tylko wystarczy dobrze poszukac
  • #7 537287
    =Damian=
    Poziom 11  
    Trochę cie nie rozumiem. Chcesz go całkiem usunąć czy tylko ustawić żeby się nie włączał domyślnie. Napisz coś dokładniej o co ci chodzi.
  • REKLAMA
  • #8 537433
    Tygrys
    Poziom 18  
    juz ok chciałem go całkowicie wywalic i tak juz zrobiłem dzieki chłopaki

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy wyłączenia automatycznego uruchamiania Windows Media Player podczas odtwarzania muzyki w przeglądarce internetowej. Rozwiązania obejmują zmianę domyślnego odtwarzacza multimedialnego lub modyfikację rejestru systemowego, np. usunięcie klucza HKEY_LOCAL_MACHINESoftwareMicrosoftMediaPlayer w systemie Windows XP. Można także spróbować dezaktywować Windows Media Player poprzez "Dodaj/usuń programy" w panelu sterowania, odznaczając składnik systemu Windows Media Player. Całkowite usunięcie programu jest trudne, ale możliwe przez usunięcie plików i wpisów rejestru. Autor ostatecznie potwierdził, że usunął program całkowicie.
REKLAMA