logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć AP i router TP-Link do sieci radiowej? Problemy z sygnałem Wi-Fi

piotrass_piwo 05 Paź 2008 21:52 1725 3
  • #1 5602900
    piotrass_piwo
    Poziom 2  
    Hey wszystkim
    Mam wielki problem z którym borykam sie już jakieś 6 miesięcy i nikt nie wie co jest grane.
    posiadam kompa stacjonarnego oraz lapka a neta mam przez siec radiową, kupiłem AP i routera firmy tp-link i chce to wszystko podłączyć aby mieć neta na lapku i na stacjonarnym. dodam ze oba kompy chce podłączyć bezprzewodowo.
    jak próbowałem podłączyć postępowałem jak na instrukcji to nic sie nie działo ani lapep ani stacjonarny tym bardziej nic nie odpierał- (żadnego sygnału) dowiedziałem sie ze musze zmienić Mac adres wiec pojechałem do mojego usługodawcy ze Ap i Roterem aby wprowadził mi Maca ale dalej nic nie działa z tym ze lapek odbierał sygnał ale nie wysyłał z powrotem. dodam ze wszystkie zapory powyłączane.
    preosze powiedzcie mi co mam robić bo kupiłem cały sprzęt - lapka , Ap i router i to wszystko leży w szafie.
    z góry dzięki
  • #2 5602968
    cj_bobo
    Poziom 12  
    Ocena: 21
    witam,
    najlepiej jak by ten ap miał wisp (klon mac) wtedy podłanczasz router i powiinno śmigać o ile administrator nie blokuje rutingu na serwerze. podaj jaki masz dokładnie sprzęt
  • #3 5603282
    piotrass_piwo
    Poziom 2  
    Ap to tp-link Tl-WA501G a router to TL-Wr340G też tp-linka. nie mam pojecia czy coś blokuje czy nie , z informatyki to prawie zielony jestem, wiem tylko ze kartę sieciową mam od niego specjalną pod jego sieć.
REKLAMA