logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Problem ati32dvaa.dll jakiś dziwny błąd pod Win XP.

Petri 09 Mar 2004 19:43 1284 3
REKLAMA
  • #1 539644
    Petri
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Mam problem związany prawdopodobnie z karta Ati Rage 128 Pro (Gigabyte GV-AG32S) 32 MB. Pojawia się jakiś dziwny błąd który automatycznie restartuje kompa bez jakiegokolwiek uprzedzenia. Wylaczylem automatyczny restart i z niebieskiego okna odczytalem natepujacy tekst "Error ati2dvaa.dll......" pozniej "Adress BF9BA7C5 base at BF9B7000, datestamp 3bb2ac1f".
    Pisze rowniez na owym ekranie ze prawdopodobnie jest jakis problem z zainstalowanym sprzetem, nie wiem, ale po nazwie wyrzuconego pliku przypuszczam ze to jakies konflikty z grafa, od razu mowie ze brak widocznych konfliktow w menedzerze urzadzen. Sterowniki do karty sa oryginalne, pobrane ze strony producenta.
    Moze ktos wie co jest grane i jak moglbym naprawic (usunąć) ten blad?
    Z gory dziekuje za podpowiedzi.
    Pozdrawiam. :-)
  • REKLAMA
  • #2 4296988
    A-R-K
    Poziom 2  
    Mam ten sam problem. Komputer działał bez problemu do chwili gdy zdjołem radiator procesora i odłączyłem HDD w celu instalacji chłodzenia wodnego. Po ponownym identycznym złożeniu ww. elementów na końcowym etapie uruchamiania systemu Windows XP, wyskakuje na 1sek. niebieski ekran z informacją o przyczynie błędu (którą odczytałem dopiero po jej sfotografowaniu). Plik ati2dvaa jest przyczyną niebezpiecznego dla komputera konfliktu... aby temu zapobiec system zostaje zamknięty.

Poradziłem sobie z tym tak, że doraźnie odnalazłem (w trybie awaryjnym) ten plik i przeniosłem go z dala od katalogu C:\Windows\system32

Po uruchomieniu komputera wszystko gra poza tym, że monitor pracuje na minimalnych parametrach (chyba 16 kolorów i zmienić sie nie da).

Myślę, że trzeba ściągnąć nie kolizyjną wersje tego sterownika (na razie mi sie nie udało, po ściągnięciu pierwszego lepszego mam to samo).
  • REKLAMA
  • #3 4298123
    xtedek
    Poziom 17  
    Ocena: 14
    myślę że trzeba próbować instalować różne wersje sterowników aż wreszcie trafi się na odpowiednie
  • #4 4301823
    A-R-K
    Poziom 2  
    Powodem mych ww problemów z niebieskim ekranem, gdzie został wskazany plik ati2dvaa, okazała się być NIERÓWNO WŁOŻONA KARTA GRAFICZNA ATI (którą niefortunnie poruszyłem przy zmianie radiatora na procesorze).
    Przeniosłem na miejsce ów plik, poprawiłem kartę i wszystko gra po uruchomieniu systemu:)

Pozdrawiam
REKLAMA