logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ferguson AF-7318UCI - problem z wgraniem listy programów przez Ariter2N

directx11 20 Paź 2008 19:18 4520 4
REKLAMA
  • #1 5651226
    directx11
    Poziom 17  
    Ocena: 14
    Witam

Usiuje wgrac na tytulowy tuner liste programow z http://laki.dvhk.pl/. Proboje to zrobic za pomoca programu Ariter2N - i w zasadzie wszystko byloby OK, gdyby ta lista chciala sie pojawic. Przebrnalem przez forum na ten temat ale nie jestem ani odrobine madrzejszy. Co dziwne, program sciaga liste z tunera bez najmniejszych problemow, wysylac tez niby wysyla, ale potem sie okazuje, ze przywraca fabryczne ustawienia. Skasowalem listy istniejace domyslnie (hotbird, astra), ale po wgraniu mojej pojawiaja sie znowu - wiec wnioskuje, ze tuner przywraca domyslne.
    Czy moze byc tak, ze lista programow nie jest kompatybilna z oprogramowaniem? Jesli tak, to jak mozna sie dowiedziec co jest z czym kompatybilne? Ale skoro ariter sciaga z tunera to czy faktycznie sa niekompatybilni? Lista jest z 05.10.2008 autorstwa r-r (richter), kimkolwiek jest ten dobroczynca. Z jakim softem ta lista bedzie wspolpracowac?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 5652323
    darekace
    Poziom 16  
    Ocena: 6
    Kiedys byly listy o database 209 i pasowaly do softow sprzed paru lat. Pozniej pojawily sie database 8209. Ta ktora masz jest wlasnie database 8209. Pasuje do softow Technocoms, Dvbxtreme (sa do sciagniecia na Laki) i oryginalnych oprocz najnowszego oryginalnego AF7318UCI_TSH_E6820.
  • REKLAMA
  • #4 5652402
    directx11
    Poziom 17  
    Ocena: 14
    Wgralem pare nowszych softow (database 8209), w tym chyba ostatnie jakie znalazlem z 13.08.2008 - nie wiem czy sa takie najnowsze. Udalo sie wgrac liste programow, ale to szczerze mowiac nie zmienilo mojej sytuacji, bo wiekszosc kodowanych programow dalej mam niedostepne - dostalem ostatnio nowa karte C+ (jak pewnie wiekszosc) no i trafilo to, co lepsze... jeszcze trzeba wgrac jakies klucze czy co? Bo sam juz nie wiem co jeszcze mozna zrobic, zeby je odzyskac (dla przykladu - tvn24, canal+ canal + sport, cinemax, hbo itd...), czy mozna sobie samemu z tym poradzic czy jednak trzeba do c+ dzwonic...
  • #5 5652942
    darekace
    Poziom 16  
    Ocena: 6
    Wgraj soft Dvbxtreme_6686_AF7_RC7.
    http://laki.dvhk.pl/download/files/pliki.php

Potem wgraj ta liste co masz z 05.10.2008 r-r (richter) albo jeszcze nowsza.
    Przelacz na kanal ktorego nie masz np. tvn24, wcisnij na pilocie przycisk "0" i odznacz wszystko oprocz 0068 (zostaw 0068 bo to cyfra). Zrob tak na kazdym kanale ktorego nie masz.
REKLAMA