logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6210 - brak zasięgu przy dzwonieniu, odbieranie działa poprawnie

karbon 11 Mar 2004 01:35 1260 5
REKLAMA
  • #1 541856
    karbon
    Poziom 21  
    Ocena: 44
    Witam!
    Posiadam telefon Nokia 6210 i mam z nią następujący problem:
    co jakiś czas nie ma zasiegu, a po chwili ma 5 kresek, gdy ma zasięg (informacja o sieci jest widoczna) nie można z niej zadzwonić - po wybraniu numeru jest chwila ciszy a potem szybkie pikanie a rozmowy odebrać mogę
    Próbowałem:
    zmienić soft - nic nie dało
    ogrzać szuszarką - też nic nie dało (ile czasu powinno się ją ogrzewać, bo bałem się, aby zabardzo jej nie przygrzać, żeby elementy nie poodpadały)

Czy ktoś ma jakiś pomysł, co z moim telefonem może być nie tak?
  • REKLAMA
  • #2 541859
    Przemyslaw
    Poziom 28  
    Ocena: 66
    >>>>SZUKAJ<<<< Wymien switcha i/lub gniazdo anteny zewn. Ewentualnie koncowke mocy - ciezko troche stwierdzic tak od razu.

PS. Jaka "suszarka" to grzales?
  • REKLAMA
  • #3 542359
    karbon
    Poziom 21  
    Ocena: 44
    nie rozumiem was, zawsze odsyłacie do "szukaj"
    i muszę ci powiedzieć, że szuałem, ale te tematy które znalazłem różnią się od mojego!
    mój telefon czasami zadziała i działa w dwie strony i dlatego używałem szuszarki, bo może coś nie kontaktuje, ale zabardzo go nie chciałem grzać, żeby coś nie odpadło!
    czy ktoś mógłby mi powiedzieć, ile czasu powinno się suszyć :twisted: ?

ps. szuszarka - czytaj szuszarka do włosów

aha i jeszcze coś - ktoś do mnie może zadzwonić, a jak ja chcę do kogoś zadzwonić, czasem słyszę pip pip pip i cisza...
  • REKLAMA
  • #4 542701
    Przemyslaw
    Poziom 28  
    Ocena: 66
    Suszarka do wlosow nic nie wskurasz. My piszemy o temperaturach rzedu 300st. C. Jaki jest sens grzac to suszarka o temp. 60st? Codzi o to, aby cyna sie rozpuscila i wyrownala jakies pekniecia lutow. Do tego uzywa sie jeszcze topnika (kalafonia ostatecznie) aby cyna chciala sie wiazac. Jest o tym naprawde masa postow.
    Wiekszosc z nas zaczynala od tzw. "opalarki z reduktorem" ale nie polecam tego goraco zwlaszcza poczatkujacym. Do tego jest potrzebny sprzet za ok. 1kpln.
    Napisalem Ci czego sie czepic ale odradzam ten remont szczerze Tobie. Niech ktos z "odpowiednim podejsciem" sie tym zajmie. Chyba, ze masz ochote na male cwiczenia na poligonie? :)
  • REKLAMA
  • #5 543685
    psine.pl

Specjalista Serwis Elektroniki
    Ocena: 328
    moim zdaniem leży PA
    ale suszarką na pewno jej nie wymienisz!
    Konto firmowe:
    PSINE.PL
    ul.Karczówkowska 8A, KIELCE, 25-019 | Strona WWW: https://www.psine.pl
  • #6 543824
    torpido
    Poziom 17  
    Ocena: 1
    To jest wada fabryczna tego telefonu. Problem tkwi w jednym z układów który ma żleprzylutowaną nogę (kulkę) Poczytaj post Nokia 6210 = MEGA KOZAK

Pozdro

Ps. bez sprzętów odpowiednich nie naprawisz fona .
REKLAMA