logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zwiększyć prędkość P2P przy ograniczeniach sieci 256 kb/s?

bulaslayer 11 Mar 2004 23:04 1783 4
  • #1 543283
    bulaslayer
    Poziom 2  
    Witam ktos wie jak "oszukac" proyrytet ruchu w sieci?? mecze sie juz z tym niewiadomo ile sprawa wyglada tak: z WWW i FTP sciaga mi na maxa 32 kb/s (przez Internet Download Manager do 60 kb/s) a p2p chodza w bajtach... jestem sam podpiety pod 256 kb/s i kozystajac z p2p nie spowalnial bym nikomu lacza... ma ktos jakis pomysl ?? bo jak narazie nikt nie byl w stanie mi pomuc ;/
  • #2 544023
    solcon
    Poziom 20  
    Ocena: 14
    zewnętrzne proxy poza strefą piorytetyzowania

jedynie , no chyba ze walmanie do systemu piorytetów ;)

pozdrawiam
  • #3 544154
    bulaslayer
    Poziom 2  
    hmm robilem pod SOCK5 przez WinGate 5.01 (przez port 80) jeszcze jakis progs do tego (juz nie pamietam nazwy) i nic nie dalo... dalej tak samo.. czyli nie ma zadnej nadziei ?? nie idzie tego jakos przekrecic zeby ich serv myslal ze to leci www a nie p2p ??
    Cytat:
    zewnętrzne proxy poza strefą piorytetyzowania

hmmm moze cos wiecej na tem temat?? jakis link?? nazwa programu chetnie sie pobawie :) chyba ze chodzi tu o platne tunelowanie ??
  • #4 544789
    elektryk
    Poziom 42  
    Ocena: 240
    Ja sie zastanawiam czy koledze się nie mylą jednostki, przepustowość łącza podaje się w kilobitach np 256Kb/s a transfer programy pokazują w kilobajtach 32KB/s. 256Kb/s to, to samo co 32KB/s, co do p2p to mogą być 2 przyczyny, ograniczenie sieci albo poprostu p2p musi się 'rozgrzać' zanim zacznie dobrze ściągać.
  • #5 556793
    solcon
    Poziom 20  
    Ocena: 14
    witam
    tu może byc problem ilości połączeń na raz

surfowanie , to 3 może 5 connectów na raz
    p&p to 40 , 50 nie raz 100 połączeń

może w tym problem

ps. zewnetrzne proxy to demon postawiony u kogoś z szybkim łączem do którego podłączasz się jakims klientem który na 80 forwarduje ci twoje porty np:4667 a demon u kolegi je bez (już) ograniczeń łączy w świat !

pozdrawiam raz jeszcze
REKLAMA