logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Komputer nie uruchamia się z podłączoną grafiką 8800 GT Gigabyte, co robić?

xoen 29 Paź 2008 12:49 796 1
REKLAMA
  • #1 5679387
    xoen
    Poziom 11  
    Przyznaję, że jestem w kropce - podczas grania maszyna nagle się wyłączyła - odpiąłem zasilanie i jako, że buda jest otwarta od razu zacząłem macać radiatory, grafika była mocno nagrzana, więc pomyślałem, że może wentyl się zablokował...
    Odczekałem trochę, poprawiłem kabelki (zasilanie grafiki i wentyla),, podpiąłem kabel zasilania.
    Komputer macha wiatrakami przez jakieś pół sekundy i nic więcej się nie dzieje..
    I teraz osobliwość - gdy wypnę zasilanie grafiki (8800 gt gigabyte..), maszyna startuje normalnie, ale po załadowaniu sterowników monitor gaśnie, ok,
    Może przez brak dodatkowego zasilania...znów po wejsciu w tryb vga maszyna śmiga normalnie...
    Mam 2 wtyczki zasilania grafiki, zadna nie zmienia sytuacji, sprawdzałem przejsciowke z zasilania dyskow na 6 pin do grafiki - też nic, przez moment machną wentyle i kipa..

Zasilacz chiefteca 560 (cft-560-a125)
    co teraz, padła grafa, jej układ zasilania?
    nie rozumiem sytuacji, szczerze mowiąc...
  • REKLAMA
  • #2 5680943
    Cybus18
    Poziom 17  
    Ocena: 4
    Witam. Jeśli chcesz się dowiedzieć czy to karta to najlepiej ja sprawdzić u znajomego czy kogoś innego. Wtedy będziesz miał pewność czy to wina karty.
    Pozdrawiam
REKLAMA