Witam!
Jakiś czas temu z lenistwa popełniłem błąd i od tej pory komputer czasami nie chce się uruchomić.
Odkurzyłen na szybko obudowę i płytę (odkurzaczem) w ogóle go nie wyłączając.
Komputer się zawiesił i zgasł.
Od tej pory, kilka już razy nie chciał się włączyć.
Rozebrałem go całkowicie (z wyjątkiem procesora), oczyściłem pędzekiem z kurzu i jakoś startował.
Raz w miesiącu musiał się zbuntować, a jak już zaskoczy to z parę dni/tygodni ok.
Obecnie znowu mam problem i nie udało się go odpalić.
Objawy jak zawsze:
- po wciśnięciu power: kręci wentylator na zasilaczu i procesorze do 3 sekund max i nic się nie dzieje.
Po pierwszym takim zdarzeniu zaniosłem do serwisu i od razu zaskoczył. Widocznie dobrze nim wytrzęsło po drodze:) ...
Niestety nie mam zamienników, aby posprawdzać, głośniczka ani miernika.
Wyczyściłem, resetowłem bios...poodłączałem napędy itp..
PS.
Właściwie jak już działa to stabilnie; problem pojawiał się raz na jakiś czas po wyłączeniu...
Dzięki i pozdrawiam.
Jakiś czas temu z lenistwa popełniłem błąd i od tej pory komputer czasami nie chce się uruchomić.
Odkurzyłen na szybko obudowę i płytę (odkurzaczem) w ogóle go nie wyłączając.
Komputer się zawiesił i zgasł.
Od tej pory, kilka już razy nie chciał się włączyć.
Rozebrałem go całkowicie (z wyjątkiem procesora), oczyściłem pędzekiem z kurzu i jakoś startował.
Raz w miesiącu musiał się zbuntować, a jak już zaskoczy to z parę dni/tygodni ok.
Obecnie znowu mam problem i nie udało się go odpalić.
Objawy jak zawsze:
- po wciśnięciu power: kręci wentylator na zasilaczu i procesorze do 3 sekund max i nic się nie dzieje.
Po pierwszym takim zdarzeniu zaniosłem do serwisu i od razu zaskoczył. Widocznie dobrze nim wytrzęsło po drodze:) ...
Niestety nie mam zamienników, aby posprawdzać, głośniczka ani miernika.
Wyczyściłem, resetowłem bios...poodłączałem napędy itp..
PS.
Właściwie jak już działa to stabilnie; problem pojawiał się raz na jakiś czas po wyłączeniu...
Cytat:Sempron 3000+ AM2, Asus m2n-mx, 2x512 kingston, zasilacz amacrox 300W.
Dzięki i pozdrawiam.