logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie kupić układ STK 2145 do wzmacniacza Akai AM-U33?

JohnnyBravo 13 Mar 2004 10:25 3687 7
REKLAMA
  • #1 545277
    JohnnyBravo
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Witam
    Mam wzmacniacz AKAI AM-U33 i padło w nim STK 2145, chciałem kupić ten układzik ale jak zapytałem sie w sklepie to sprzedawca tylko sie zdziwił i powiedział że nigdy nie mieli czegoś takiego, gdzie mógłbym to dostać i za ile?
  • REKLAMA
  • #2 546081
    .Wiśnia
    Poziom 28  
    Ocena: 76
    hm... zdziwił sie toc to najlesze układy hybrydowe do wzmacniaczy :O jestem w szoku ...po za tym spróbój poszukac na www.north.pl
    POZDRO
  • REKLAMA
  • #3 546156
    JohnnyBravo
    Poziom 12  
    szukałem i jest tam ponad 4mln pozycji (tak napisali), ale nie ma tam akurat tego układu :cry: . Prawie cały net już przejżałem i nic jakby taki układ nie istniał. A może jest jakiś odpowiednik??
  • REKLAMA
  • #4 546165
    .Wiśnia
    Poziom 28  
    Ocena: 76
    odpowiednik istnieje tzn podróba .. bo z tego co mi wiadomo wycofali z produkcji stk sorki zapomiałem wspomniec wczesniej
  • #5 546179
    JohnnyBravo
    Poziom 12  
    no teraz to wszystko jasne dlaczego nie idzie tego dostać, a znasz może jakiś odpowiednik a jeśli tak to czy to będzie dobrze na tym grać, bo zależy mi na jakości dzwięku.

Dzięki
  • REKLAMA
  • #6 597098
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 1410882
    tricomp
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    You can use STK2250.
    Just remember to connect pins 3 and 5 for the one channel and pins 12 and 14 for other channel.

Psheprashem, ja nie muviem po polski. Ale to est nie skladno: tsheba podlonchic pin 3 i 5 ednego kanala i pin 12 ta 14 drugiego.

/tricomp
  • #8 2413269
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  

Podsumowanie tematu

✨ Wzmacniacz AKAI AM-U33 wymaga układu STK 2145, który jest obecnie wycofany z produkcji i trudno dostępny w sklepach elektronicznych. Próby znalezienia oryginalnego układu na popularnych platformach internetowych, takich jak north.pl, nie przyniosły efektu. Istnieją jednak zamienniki, choć są to podróbki, co budzi wątpliwości co do jakości dźwięku. Jako alternatywę zaproponowano układ STK2250, z uwzględnieniem odpowiedniego połączenia pinów (3 i 5 dla jednego kanału oraz 12 i 14 dla drugiego). Ponadto pojawiła się oferta sprzedaży oryginalnego układu STK 2145 stereo power amplifier, co może stanowić rozwiązanie dla poszukujących oryginału.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA