logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Co kupić żeby ściągać simy z większości dostępnych komów

rozman 14 Mar 2004 15:09 8449 10
REKLAMA
  • #1 547345
    rozman
    Poziom 11  
    Chcę ściągać simlocki z komów, ale mam problem. Rozmawiałem z wieloma ludźmi i korzystają z Griffina i Tornado, bo jak twierdzą dobrze się uzupełniają. Dowiedziałem się że jest również Ultra Logic Box. Czy macie może jakieś prywatne zdanie na ich temat, albo jakieś rady, może wystarczy jeden z nich. Jakby nie było inwestycja dosyć spora.
  • REKLAMA
  • #2 547425
    dziur
    Poziom 32  
    Ocena: 8
    potrzebujesz kable 700zł ful box
    Griffin z CRD i Crusaiderem 1200zł
    Tornado 1200zł
    Conajmniej do motek Evolution Clip 700zł + Viktor 2200zł
    Delok do philipsów cos koło 700zł
    JIG do samsunga 100zł
    sagem clon reader 190zł
    i wiedze ktora jest bezcenna
  • #3 547431
    FranekDolas
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 69
    I jeszcze Alcatel 5in1 -ok. 500
    Mitsubishi ToolBOX ok.200
    Terminator bo Crusader i Tornado nie zrobi wszystkiego ok.200
    EMMI do starszych motek ok.600
    Powodzenia! :lol:
  • REKLAMA
  • #4 547538
    dziur
    Poziom 32  
    ale przynajmniej jak to kupi bedzie robił all z czystym sumieniem i nie bedzie musiał skomlec jak coniektorzy na forum " jak sie robi simlocka z 3310??" Naprawde jak sie czyta niektore posty to lamerstwo nas zasypało ostatnio. A taka fajna była kiedys elektroda.....
  • #5 547540
    rozman
    Poziom 11  
    Dzięki, tylko znacie może jakieś sklepy internetowe gdzie tornado i griffin są po 1200zł bo ja znalazłem je za ok 1380zł i nigdzie nie chce być taniej. A może wiecie gdzie można je kupić ale używane.
  • REKLAMA
  • #6 547545
    dziur
    Poziom 32  
    gsm4you.prv.pl
  • REKLAMA
  • #7 547564
    rozman
    Poziom 11  
    No gsm4you właśnie wystawia na allegro tornado. Tak już się z nimi kontatkowałem, wiem jakie mają ceny, ale mimo wszystko dzięki.
    Dziur ty na początku swojej odpowiedzi wyminiłeś kabelki za 700zł, jak przeglądałem oferte gsm4you to do griffina i tornado są kabelki, rozumiem że te co dają do nich nie wystarczają, tak.
  • #8 547770
    FranekDolas
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 69
    Rzecz w tym że te co do nich dostaniesz to nie wszystko.Jest masa innych fikuśnych fonów do których musisz mieć kable a do niektórych po 2szt. np. Triumy,Siemensy itd.Te kable musisz sobie kupić sam chyba ze kupisz boxa uniwersalnego z tymi wynalazkami i potem będziesz do niego cyklicznie dokupował jak wyjdzie coś nowego.Takie boxy są do kupienia w różnych wersjach i jest to niegłupie rozwiązanie bo ma zasilanie przeważnie zewnętrzne co niekiedy jest potrzebne(alcatele,sendo,fisio itd.).Niezły jest box od http://www.jw-gsm.com.pl/ Ja mam to ich ustrojstwo i chwalę sobie bo solidne-metalowe i pod LPT do DCT3.
  • #9 601521
    Sławek_ps
    Poziom 13  
    Ocena: 78
    Witam, pozwolę sobie nie zgodzić się ze wszytkimi opiniami w sprawie simlocka, zgadzam się tylko z jednym odnośnie wiedzy i to nie na temat ściągania simlocków tylko ogólnej co to jest mikroprocesor jak wykonywany jest program w sytemie mikroprocesorowym co to jest pamięć flash, eeprom i2c itd. Ściągnięcie simlocka to przecież zmiana kilu komórek pamięci w telefonu. Jeśli ma się świadomość tego co się robi nie ma większego problemu ze ściągnięciem simlocka z większości komórek i nie zgadzam się z opinią, że potrzebny jest aż tak drogi sprzęt, dla Noki DCT3 i DCT4 nie potrzeba niczego poza PC, do innych telefonów można kupić taniego boxa który obsługuje ok. 200 modeli tel. i wersji programowych jest dostępny na www.kamilbox.republika.pl W tej chwili wiele dobrze działających programów można ściągnąć legalnie i obsługują one prawie wszystkie telefony poza nowościami dla przykładu darmowy program program Robsona do Alcateli robi wszystko do BF4 To tyle jeśli chodzi o simlock inaczej ma się sprawa odnośnie napraw tel. tu rzeczywiście uważam że jest potrzebna duża wiedza i sprzęt aczkolwiek niektóry typ uszkodzeń najczęściej w układzie zasilania można naprawić nie mając drogiego sprzętu i można to zrobić rzeczywiście prawidłowo, uważam że problem zaczyna się na poziomie w.cz. i kalibracji po wykonanej naprawie takiego telefonu. pozdrawiam wszystkich forumowiczów
  • #10 601530
    Sławek_ps
    Poziom 13  
    Ocena: 78
    Witam, pozwolę sobie nie zgodzić się ze wszytkimi opiniami w sprawie simlocka, zgadzam się tylko z jednym odnośnie wiedzy i to nie na temat ściągania simlocków tylko ogólnej co to jest mikroprocesor jak wykonywany jest program w sytemie mikroprocesorowym co to jest pamięć flash, eeprom i2c itd. Ściągnięcie simlocka to przecież zmiana kilu komórek pamięci w telefonu. Jeśli ma się świadomość tego co się robi nie ma większego problemu ze ściągnięciem simlocka z większości komórek i nie zgadzam się z opinią, że potrzebny jest aż tak drogi sprzęt, dla Noki DCT3 i DCT4 nie potrzeba niczego poza PC, do innych telefonów można kupić taniego boxa który obsługuje ok. 200 modeli tel. i wersji programowych jest dostępny na www.kamilbox.republika.pl W tej chwili wiele dobrze działających programów można ściągnąć legalnie i obsługują one prawie wszystkie telefony poza nowościami dla przykładu darmowy program program Robsona do Alcateli robi wszystko do BF4 To tyle jeśli chodzi o simlock inaczej ma się sprawa odnośnie napraw tel. tu rzeczywiście uważam że jest potrzebna duża wiedza i sprzęt aczkolwiek niektóry typ uszkodzeń najczęściej w układzie zasilania można naprawić nie mając drogiego sprzętu i można to zrobić rzeczywiście prawidłowo, uważam że problem zaczyna się na poziomie w.cz. i kalibracji po wykonanej naprawie takiego telefonu. pozdrawiam wszystkich forumowiczów

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy wyboru sprzętu do ściągania simlocków z różnych modeli telefonów komórkowych. Popularne urządzenia to Griffin, Tornado oraz Ultra Logic Box, które często są używane razem ze względu na uzupełniające się funkcje. Koszty zakupu pełnych zestawów (boxów wraz z kablami) są wysokie, sięgając od kilkuset do ponad tysiąca złotych za poszczególne elementy, np. kabelki do różnych modeli telefonów, adaptery i dodatkowe akcesoria. Wskazano, że do niektórych telefonów (np. Motorola Evolution, Philips, Samsung, Siemens, Trium) potrzebne są specjalistyczne kable, które często trzeba dokupić osobno. Alternatywą są uniwersalne boxy z zewnętrznym zasilaniem, które ułatwiają obsługę wielu modeli. W dyskusji pojawiły się także tańsze rozwiązania programowe i boxy obsługujące około 200 modeli telefonów, które mogą być wystarczające dla większości użytkowników, zwłaszcza przy znajomości działania pamięci flash, EEPROM i mikroprocesorów. Przykładem jest program Robsona do Alcatela oraz boxy dostępne na stronach takich jak kamilbox.republika.pl. Poruszono również temat klonów Griffin i tańszych alternatyw, np. Twistera. Wskazano sklepy internetowe oferujące sprzęt, a także podkreślono, że wiedza techniczna jest kluczowa do skutecznego zdejmowania simlocków.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA