logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak mam zrobic siec lan miedzy komputerem a laptopem ?

adamfarciarz 12 Lis 2008 17:54 1944 6
REKLAMA
  • #1 5730593
    adamfarciarz
    Poziom 2  
    Moj problem tkwi w tym ze w laptopie jest podlaczenie do lanu ale w komputerze nie ma!! mam kabel skrosowany z wtyczkami moze komp nie ma tego podlaczenia prosze o rady i pomoc Z gory dziekuje:idea:

Poprawiłem temat - wielkie litery to krzyk, znaki interpunkcyjne nie są ozdobnikami. Następnym razem będzie ostrzeżenie. [mbo]
  • REKLAMA
  • #2 5730677
    baczek007
    Poziom 23  
    Ocena: 18
    adamfarciarz napisał:
    Moj problem tkwi w tym ze w laptopie jest podlaczenie do lanu ale w komputerze nie ma!! mam kabel skrosowany z wtyczkami moze komp nie ma tego podlaczenia prosze o rady i POMOC Z gory dziekuje:idea:

Przeczytaj co napisales.
    Jak wiec, komputer ma wejscie LAN czy nie ?
  • REKLAMA
  • #3 5730696
    stefan_marek
    Poziom 18  
    Ocena: 56
    Musisz mieć "przedpotopowy" komputer, jeśli nie ma w nim gniazda sieciowego. Ale jeśli tak jest, jak piszesz, to powinieneś kupić i zainstalować kartę sieciową.
  • #4 5730827
    adamfarciarz
    Poziom 2  
    wiesz co ja kompa mam juz z 5 ,6 lat wiec mozliwe ze nie mam takiego wejscia a ile kosztuje ta karta sieciowa i czy nie ma mozliwosci podlaczenia tego lanu w inny sposob??
  • REKLAMA
  • #5 5731629
    baczek007
    Poziom 23  
    Ocena: 18
    Karta sieciowa to wydatek okolo 20zł. Mozna inaczej: przez RSa lub Serial, ale to sobie podaruj.
  • #6 5732251
    adamfarciarz
    Poziom 2  
    mam nadzieje ze tylko 20 zl chcialem pograc w cs'a i nie mam narazie jak a czemu tamto mam sobie darowac? tamto jest gorsze? albo nie na kazda siec dziala?
  • REKLAMA
  • #7 5733782
    SQ5EKY
    Poziom 12  
    Ocena: 28
    Proste kup kartę sieciowa i zamontuj w kompie bez niej za dużo roboty żeby to spiąć.

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy braku gniazda sieciowego LAN w komputerze stacjonarnym, podczas gdy laptop posiada takie połączenie. Użytkownik posiada kabel krosowany, ale komputer nie ma wbudowanego portu LAN. Rozwiązaniem jest zakup i instalacja karty sieciowej PCI, która kosztuje około 20 zł. Alternatywne metody łączenia, takie jak przez port RS-232 lub port szeregowy, są możliwe, lecz niepraktyczne i niewygodne do zastosowań sieciowych, zwłaszcza do gier sieciowych typu Counter-Strike. Najprostszym i najefektywniejszym rozwiązaniem jest więc dokupienie karty sieciowej i jej montaż w komputerze.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA