logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Grundig ST63-710NIC/txt - Gdzie znaleźć podstawkę kineskopu HPS2199-4?

cofe 18 Lis 2008 12:49 848 2
REKLAMA
  • #1 5753434
    cofe
    Poziom 12  
    Ocena: 23
    CUC2030
    GCG49
    Muszę wymienić podstawkę kineskopu w tym TV. Mam problem ze znalezieniem odpowiedniej. W North niestety nie mają oryginału, ani też zamiennika. W sklepach internetowych owszem są, ale należy wybrać na oko. Nie mają nawet opisu zamienników, ani nie dogada się podając rozmiary i raster. Jedyna oferta to wybór ze zdjęcia ( jeśli jest ). Ja nie potrafię po zdjęciu na 100% wskazać tą, którą potrzebuję.
    Zatem czy jest ktoś, kto wie ( najlepiej link ), która podstawka nadaję się do tego TV.
    Na podstawce jest napis: HPS2199-4
    Z góry dziękuję i pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 5756652
    ołuwek
    Poziom 11  
    Wylutuj podstawkę idź do sklepu i porównaj czy pasuje. Jest coś prostszego?
  • #3 5756889
    cofe
    Poziom 12  
    Ocena: 23
    ołuwek napisał:
    Wylutuj podstawkę idź do sklepu i porównaj czy pasuje. Jest coś prostszego?

Mieszkam w małym mieście i tu sklepu nie ma. Najbliższy to jakieś 50 km.
    To z kolei jakieś 30 zł. za benzynę + 5 zł. za podstawkę jeśli będzie w sklepie. A jak nie to kosztów ciąg dalszy. Myślę, że owszem jest coś prostszego, ale handlowcy mają to gdzieś. Jak sklep ma w ofercie podstawki to, albo powinien pokazać rysunek z naniesionymi pomiarami, albo wiedzieć co sprzedają. Kiedy rozmawiałem przez skypa z doradcami dwóch dużych sklepów internetowych sprzedających części elektroniczne w tej właśnie sprawie to oni nie mają zielonego pojęcia i jedyna pomoc jaką słychać to: "niestety nie mamy katalogu, nie wiemy co do czego i tylko ze zdjęciem można sobie porównać". I oczywiście nikt nie weźmie suwmiarki i nie pomierzy rastra.
    A na oko to ..... , a w elektronice to nie ma nic na oko.
    Dlatego liczę, że może ktoś kupował ostatnio taką podstawkę i wie.
    Pozdrawiam
REKLAMA