logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Szukam ciekawych gier online, znudzony Counter-Strike. Co polecacie?

Electrical 22 Lis 2008 12:08 9064 61
REKLAMA
  • #1 5768927
    Electrical
    Red. Komputery FAQ
    Ocena: 51
    W jakie gracie gry internetowe??? (oprócz gier Flash- bo taki temat chyba był niedawno) Ja do dziś grałem w CS-a (Counter-Strike) ale mi się zaczęło nudzić, i szukam jakiejś innej ciekawej gry. Podawajcie nazwę gry i rodzaj np.
    Counter-Strike- strzelanina
  • REKLAMA
  • #2 5769034
    piotrdx626
    Poziom 28  
    Ocena: 39
    A ja gram w mario, w lewą stronę przechodzę :D

Mario-zręcznościowa :D
  • REKLAMA
  • #3 5769086
    Electrical
    Red. Komputery FAQ
    Nie wiedziałem że mario jest grą internetową. ;-)
  • #4 5769220
    mskojon
    Poziom 31  
    Ocena: 47
    Ja czasami zagram sobie w Soldata, fajna gra 2D z widokiem od boku, w dodatku polska, strzelanka lecz niekoniecznie (są różne serwery, np. zabawa w chowanego lub skakanie po różnych terenach), może to nie jest jakaś super-hiper-3d-mega-grafika, to jednak da się nią zabić czas (i nie tylko :) ).
  • #5 5770112
    Cybus18
    Poziom 17  
    Ocena: 4
    Najlepsze jest Enemy Territory!! Pozdrawiam wszystkich graczy.
  • #6 5770344
    d.d
    Poziom 20  
    Ocena: 18
    Ja gram w Call of Duty1 i Call of Duty UO ostatnio zacząłem uprawiać jumping w tej grze.
    Wcześniej grałem w Battlefield 1984 fajna bo można biegać , jeździć , pływać i latać.
    Jak siedzę przy kompie 20 godzin to ze dwie godziny pogram z 5 popisze jakiś program a resztę czasu przeglądam Elektrodę :).

Szukam ciekawych gier online, znudzony Counter-Strike. Co polecacie? Szukam ciekawych gier online, znudzony Counter-Strike. Co polecacie?Szukam ciekawych gier online, znudzony Counter-Strike. Co polecacie?
  • #7 5770472
    Electrical
    Red. Komputery FAQ
    d.d napisał:

Jak siedzę przy kompie 20 godzin to ze dwie godziny pogram z 5 popisze jakiś program a resztę czasu przeglądam Elektrodę :).

20 godzin przy kompie??? Tylko w weekendy czy codziennie???
  • #8 5770516
    CoOcaiNe
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    Polecam grę Life For Speed :)
  • REKLAMA
  • #9 5771152
    bbiidduull
    Poziom 28  
    Ocena: 64
    Jednak najlepszy Counter Strike 1.6. A ja teraz łupie Contre :)
  • #10 5771398
    d.d
    Poziom 20  
    Ocena: 18
    ziomuś20087 napisał:
    d.d napisał:

20 godzin przy kompie??? Tylko w weekendy czy codziennie???

No prawie codziennie . Cierpię na bezsenność i nadmiar weny ( to coś lutuje czy pisze jakiś program albo uczę się się czegoś nowego)o 5.00 rano się kładę spać to po godzinie udaje się zasnąć przez trzy tygodnie w miesiącu rano o 7.00 muszę wstać i siorke do szkoły wyprawić . Zdażają się wyjątki że śpię od 6.00 do 15.00.

wracając do gier wcześniej pokazałem fotki z CoD to teraz Battlefield 1984. Na serwerze było ustawione low gravity .
    Mam więcej i lepsze ale na dysku SCSI którego chwilowo nie mam jak podłączyć .
    Grę można pobrać demo jest sporo serwerów na których jest dosyć dużo graczy.

Szukam ciekawych gier online, znudzony Counter-Strike. Co polecacie?Szukam ciekawych gier online, znudzony Counter-Strike. Co polecacie?

PS. Jak co to w obu grach jestem pod nickiem GENERAL_PL
  • #11 5776478
    Madrik
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1174
    ziomuś20087 napisał:
    Ta gra: Battlefield 1984 może być fajna ;-) Nie grałem w nią nigdy więc będę musiał ją ściągnąć i zagrać. Screeny są OK.
    Będę szukać GENERAL_PL ;-)

To BF 1942 z wgranym modem.
    Lepszy jest BF 2 + dodatek siły specjane. W sklepach, pakiet BF2 + dodatek jest tańszy i to sporo niż sam... dodatek, nie mówiąc o samym BF2. Taka marketingowa sztuczka.
    CS jest dla dzieci. To takie przedszkole dla osób zaczynających z grami online. W "poważniejszych" grach, zwrot: "idź i pograj w CS-a" - jest obelgą oznaczającą, że adresat nie potrafi grać drużynowo i wg założeń gry, tylko leci jak Rambo przez dżunglę.

Enemy Teritory jest niezłe.

Jak ktoś lubi klimaty IIWŚ, to niezła jest też The Red Orhestra - walki na wschodnim froncie. Bardzo przypomina BF-a, ale nie ma takiej swobody. Np. czołgista ginie z czołgiem, a nie kradnie następny.

Zagrywałem się też swojego czasu w płatną "WWII Onlina: Battleground Europa". Jedna mapa (wielkości 1/4 zachodniej Europy), jeden serwer, 3 armie, w każdej 3 rodzaje sił zbrojnych (lotnictwo, marynarka i wojska lądowe). I wszystko dzieje się na raz. 2 tysiące ludzi prowadzących wojnę totalną w tym samym czasie, to nic nowego. Tyle. że realizm dość wysoki, trzeba się uczyć obsługi każdej broni i pojazdu, a grafika, czyli to co dla lamusów najważniejsze: nienajlepsza. ok 45zł/m-c.

Podobała mi się też platna EVE Online - Taki Frontier online (też ok. 45zł/m-c. Ale zagrałem w triala darmowego i nie wykupiłem abonamentu. Ale gra zapowiadała się ciekawie.

Parę lat spędziłem nad AmericasArmy - darmowa i gra i granie. Obecnie czekamy na wersję 3.0, czyli zupełnie nową grę, niejako AA2.

Poza tym, każda gra Single player, z trybem Multi, potrafi dostarczyć nowych wrażeń. Gra z żywym przeciwnikiem jest o niebo lepsza niż najbardziej wyśrubowana SI.
  • #12 5777389
    Shadowek
    Poziom 31  
    Ocena: 24
    Soldat

Bardzo fajna gra ;)

ziomuś20087
    pisze się strzelanina ;]
  • REKLAMA
  • #13 5778169
    Electrical
    Red. Komputery FAQ
    :arrow: Shadowek
    Już poprawiam... ;-)
  • #15 6778860
    stroggo81717
    Poziom 31  
    Ocena: 41
    mskojon napisał:
    Ja czasami zagram sobie w Soldata, fajna gra 2D z widokiem od boku, w dodatku polska, strzelanka lecz niekoniecznie (są różne serwery, np. zabawa w chowanego lub skakanie po różnych terenach), może to nie jest jakaś super-hiper-3d-mega-grafika, to jednak da się nią zabić czas (i nie tylko :) ).

Ja chciałbym sobie pograć, ale nie mogę - powód: Pi*****ona Vista.

Ja zaś gram se w SAMP (wiecie co to). Fajowe, ale cziterzy na serwerach SAMP są w********cy. Prócz SAMP gram też w Counter-Strike 2D i GTA IV Multiplayer. Bez Quake 4 też się nie obejdzie
  • #16 6779195
    Digitron
    Poziom 21  
    Ocena: 19
    A coś na słabiutkiego kompa

2,93 GHz
    1GB
    Radeon 7000?
  • #18 6779837
    colin578
    Poziom 17  
    Ocena: 19
    Witam polecam the crims
  • #19 6780051
    Hokoczu
    Poziom 18  
    Ocena: 61
    Ja polecam całą gamę browserówek, wystarczy przeglądarka, stronka i można grać.
  • #20 6780161
    mariuz
    Poziom 31  
    Ocena: 108
    Dla ambitnych: Live for speed
    Na początek demo, potem kupić kierownicę, potem licencję S1 lub S2. Ewentualnie S3, jeśli już będzie ;)
  • #23 6780608
    Shadowek
    Poziom 31  
    Ocena: 24
    Quakelive
    www.quakelive.com
  • #24 8481742
    smanki
    Poziom 10  
    battlefield 2 ponad każdą inną. Gram już 3 lata i jeszcze mi się nie znudziło.
    Typowa strzelanina + czołgi, śmigłowce, samoloty bojowe.
    Polecam każdemu
  • #25 8481950
    Madrik
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1174
    A mi się znudziło.
    Szczególnie po tym, jak zagrałem w Demo WWII Online: Battleground Europe.
    Europa w 1942. JEDEN serwer. Pół, zachodniej Europy. Niemal wszystkie miasteczka z tamtego okresu na mapie. Jedna bitwa. Trzy armie, w każdej trzy "zawody" - Lotnik, Marynarz i Żołnierz. W miarę awansów twoje konto dostaje promocje co daje dostęp do nowych zabawek. Jako Szeregowy "Tygrysem" nie zagrasz, ani Spittfire'em nie polatasz.

Jesteś przypisany do roli - Jak jedziesz czołgiem, to nie zdobędziesz bazy (tylko piechota może zdobywać punkty). Ale sam piechociarz dużo nie zdziała, bez pomocy czołgów, artylerii czy lotnictwa.
    Spory realizm. Grafika duuuuużo gorsza od BF-a.
    Ale biorąc pod uwagę rozmiary - zrozumiałe.
    I cały czas trwa bitwa. Na całym froncie (możesz sobie podejrzeć w sieci, postępy i gdzie są walki). Rano się bijesz o dostęp do miasta, wchodzisz wieczorem, a miasto zdobyte. Następnego ranka wchodzisz na serwer - a miasta nie ma, tylko kupa gruzów. A druga armia już bije się o twoją bazę.
    Cały czas się coś dzieje.
    Demo daje 14 dni zabawy. Gra niestety płatna ok 15$/m-c.
    I realkistyczna do bólu. Zasuwasz 2km z bazy na pole bitwy, jedna kulka znikąd i od nowa... ;) Nie dla lamerów i kazuali.

Z drugiej strony, ile radochy w rozwaleniu "Churchila" jednym strzalem z 88-ki, albo zrzucenie Stukasem "tonówki" w sam środek bazy wroga... :) Albo wgryzienie się Spittem w tyłek Meśka.

BF to przy tym strzelaninka dla dzieci. :D

Jak woli ktoś humor, to DARMOWE - BF na wesoło - Battlefield Heroes. Gra zabawna, śmieszna i... darmowa. Można sobie w Itemshopie kupować ciuszki dla naszej postaci.
  • #26 8481953
    BartekWB
    Poziom 27  
    Ocena: 25
    5 lat gram w Medal of Honor Allied Assault i nie ma lepszego FPP w sieci.
  • #27 8482166
    the-parkour
    Poziom 17  
    A ja w ikariam :D
  • #28 8482202
    habrozaurus
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 59
    Battlefield Heroes :)
  • #29 8483545
    Jarolo
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    Ja polecam Team Fortress 2 super gra, jest bardzo zabawna, ta radość jak się wydropi jakąś broń lub czapkę:D
    Bardzo fajny jest też Fallout 1 i 2, pogrywam też w Garry's Moda
  • #30 8483694
    fiskusmati
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 25
    na początek polecam

TIBIĘ Hehehehe!

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy poszukiwania ciekawych gier online jako alternatywy dla Counter-Strike. Użytkownicy polecają różnorodne tytuły, w tym gry strzelanki (Soldat, Enemy Territory, Call of Duty, Battlefield 1942/1984/2/2142, Medal of Honor Allied Assault, Team Fortress 2), symulatory (Life For Speed, The Hunter), gry RPG i MMO (Tibia, Ultima Online, Aion, Fallout Online, Archlord), gry przeglądarkowe i społecznościowe (Cantr II, eRepublik, The Crims, Travian, Ogame, Silkroad, Runes of Magic, Bigpoint), a także klasyki multiplayer (Quake 3 Arena, Unreal Tournament 3/2004, Diablo 2, Wolfenstein Enemy Territory). Wiele gier oferuje rozgrywkę drużynową, różne tryby i modyfikacje. Poruszono także kwestie sprzętowe, np. wymagania dla słabszych komputerów oraz problem cziterów na serwerach. Wspomniano o modelach rozgrywki free-to-play z mikropłatnościami oraz o konieczności zakupu licencji lub dodatków w niektórych tytułach. Dyskusja zawiera także rekomendacje gier dostępnych na platformach takich jak Steam oraz uwagi o popularności i realizmie poszczególnych produkcji.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA