logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wasze ulubione gry, co w nich lubicie?

ST1 20 Lis 2007 17:35 9585 101
REKLAMA
  • #1 4501850
    ST1
    Poziom 11  
    Witam ;)

W tym temacie podawajcie w jakie gry gracie, dlaczego w nie i co jest w nich takiego że skłania was do tego :P
    Tylko nie piszcie o grach online...

Ja osobiście w ostatnim czasie łoje tylko w 18 WOS Pedal to the Metal,świetny symulator dla prawdziwych truckerów :D Wystarczyło zassać patch i mape Europy i śmiga sie po Polsce z truckami Europejskimi ;)
    Swietna gra.

pozdroo
  • REKLAMA
  • #2 4501993
    Michal19881
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 62
    z gier online to Lineage II - za całokształt

z singleplayerowych to kocham klasyki takie jak:
    Unreal Tournament - swietny FPS stary ale jary
    Gothic - najlepszy cRPG wg mnie
    Twierdza - najlepszy RTS
    Heroes III - najlepsza turówka
    Tony Hawk 2 - za muze i grywalność
    Syberia - super przygodówka
    Planescape: Torment - stare RPG ale ma klimat
  • #3 4502065
    Mery84
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 271
    Neverwinter Nights - doskonały cRPG z dodatkami porywa.
    Baldur`s Gate 2 - cRPG z najpiękniejszą fabułą i najbardziej wymagającą rozgrywką w jaką grałem. Przejście Cieni Amn z dodatkiem Tron Bhaala to długie miesiące wyrwane z życiorysu.
    Wszystko co w AD&D te gry są zawsze przepiękne.
    StarCraft - niepokonana jak dla mnie gra klasy RTS nikt nigdy mu nie dorówna fabułą i grywalnością.
    Return to Castle Wolfenstein - uwielbiam tą grę i te rewelacyjne "ciche misje"
    Pierwszy Commandos - majstersztyk
    Ostatnie co zapadło mi na dobre w pamięć to F.E.A.R. - First Encounter Assault Recon - nigdy sie jeszcze tak nie bałem grając w FPS.
    Silent Hill 1,2,3 - nic tak nie straszy (o 4 zapomnijcie to obraz nędzy jak dla mnie).
  • #4 4502190
    matik_pl
    Poziom 14  
    Ocena: 7
    1 Z FPSów lubię bardzo Return to Castle Wolfenstein (potwierdzam - świetna gra :) ), niezły dla mnie jest też Hired Team, ale to taka trochę bardziej rombanka;
    2. Co do RPG: Mój ulubiony to Baldur's Gate II (wspaniała gra),
    3. RTS: Horde I i II (mało znana rosyjska strategia, dla mnie bardzo fajna), Real War
    4. Przygodówka - Atlantis II
    5. Samochodwka Offroad
  • #5 4502201
    Michal19881
    Użytkownik obserwowany
    Rzeczywicie Return to castle Wolfenstein przebija nawet Unreala - do dzis pamietam misje "z przymrozeniem oka" gdzie zaczynalismy w winnicy i znalezione wino regenerowalo nam HP a wokol krecili sie pijani Niemcy ktorzy prezentowali swe talenty wokalne :D
  • REKLAMA
  • #6 4502375
    inkognito09
    Poziom 29  
    Ocena: 155
    Dawno temu, katowałem ile wlezie w MaxPayne1. 2 już mi się średnio podobała, ale 1 katowałem przez 6-9 miesięcy, przechodząc co dwa-trzy dni i zaczynając od nowa.
    Do dziś nie wiem, jak mnie to mogło tak wciągnąć :D:D.
    Później było GTA SA. Mieliśmy z kumplem własny serwer na MTA, to było dopiero katowanie... Tłukliśmy w to cały czas, pod koniec "kariery" admina miałem już Hunterem takiego cela, że potrafiłem trafić precyzyjnie w nieruchomy punkt na granicy zasięgu rakiet, praktycznie bez celowania - prosto z lotu. Jak cel się ruszał, to odpowiednio mniej, ale też noby szans nie miały :twisted:. Kamikaze też było dobre, jak się największym samolotem w grze wlatywało się w czołg - jedyny sposób jego zniszczenia poza spaleniem.
    Gdzieś jeszcze był Total Annihilation. Bardzo ambitny tytuł, ale w brew pozorom potrafi wciągnąć, jak ktoś lubi gry strategiczne.
    A tak pomiędzy, to były gierki co po 2-3 tygodniach się nudziły, więc nie warte uwagi.
  • #7 4502653
    Zloty60
    Poziom 21  
    Ocena: 69
    Ja ostatnio wrocilem do Project I.G.I ktory przeszedlem chyba juz z 4 raz :) i teraz tluke w I.G.I 2
    Starcrafty,troche Colin-a i z nowszych Castle Wolfenstein - miodzioooooooo
  • #8 4504871
    danlancher
    Poziom 27  
    Ocena: 47
    Od jakiegos czasu gram tylko w Live For Speed :)
    Gralem duzo w Quake3 i Enemy Territory,ale znowu zaczalem grac w ET.

W 18 WOS tez gralem,w 3 czesci i zaliczylem wszystko,super gierka ;)

Dawniej gralo sie w GTA,Max Payne,MS Flight sim,Aerofly pro i wiele wiele innych...
  • #9 4504934
    Przedłużacz
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    gta san andreas i flatout2
  • REKLAMA
  • #10 4505096
    I.T.I
    Poziom 16  
    Ocena: 45
    Half-Life 1
    Half-Life 2
    Half-Life Blue Shift
    Half-Life Opposing Force
    Red Alert 1
    Red Alert 2
    Red Alert Yuri's revenge
    Postal 2
    Postal 2 Apocalypse Weekend

Wszystkie te gry uwielbiam za fabułę tylko te mnie wciągnęły tak ,że z chęciom przechodzę je np. setny raz
  • #11 4505134
    Mery84
    Ocena: 271
    Wielka racja
    Half-Life - wyśmienita gra dodatki Opposing Force i Blue Shift również polecam. Niedawno grałem jeszcze raz na Source Engine i wspaniałe gry.
    Half-Life 2 + Episode One + Episode Two również rewelacja.
  • REKLAMA
  • #13 4506304
    dexx
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Counter-Strike 1.6 :D
  • #14 4506360
    danlancher
    Poziom 27  
    dexx napisał:

Wlasnie kumpel mnie na nia namowil i sciagam :D
  • #16 4506461
    pyton
    Poziom 21  
    Ocena: 30
    Witam

The Settlers <-- Pierwsza gra w życiu... Czasy AMIGI:) każda cześć aż do 4 bardzo mnie wciągnęła.

StarCraft <-- Pierwsza gra na PC w którą grałem i przeszedłem ja całą... z chęcią pograł bym przez sieć :)

Tiberian Sun & Red Alert 2 <-- Przeszedłem ją z 4 razy... także bardzo wciągająca... a też chciałbym spróbować grać przez sieć...

Deus EX <-- Ma bardzo ciekawa według mnie fabułę... udało mi sie przejść ją tylko raz...

Ghotic I ; II ; III <-- najlepsza była I część... bardzo ciekawa fabuła. Jeden wielki minus to dość duże wymagania dla III części dlatego zniechęciło mnie to do przejścia całej gry, poprzestałem w połowie.

Heroes III <-- Lepszej turówki nie widziałem.

Anno 1602 <-- Ekonomiczno-strategiczna może grafika nie zadowala ale cała gra jest po prostu super.

Więcej sobie nie przypominam...

Pozdrawiam
  • #17 4506620
    dexx
    Poziom 13  
    danlancher napisał:
    dexx napisał:

Jak sciągniesz to będziesz miał Non-steama, każdy kogo znam to od tego zaczynał, ale potem zapraszam do zakupu steama :D tu sie gitnie ciśnie :D
  • #18 4506685
    michal.rogaczewski
    Poziom 28  
    Ocena: 82
    ja to tak:
    Unreal tournament -cała seria
    warrock -daromwy fps graficznie lepszy od cs ( www.warrock.net )
    cal of duty i medal of honor- niektóre części a w cal-u szczególnie multiplayer
    far-cry -pikna grafa
  • #19 4506736
    Michal19881
    Użytkownik obserwowany
    najlepsze gry dla elektronika:
    colobot i ceebot - gra i nauka programowania w jednym z ladna grafika (jak na tamte czasy)
    polecam
  • #20 4506785
    mcoola
    Poziom 19  
    Ocena: 9
    ET - fajna rozwałka :)
    Gothic I, II, II - dla mnie lepsze od całej serii The Elder Scrools
    Oblivion -fajna grafika, i tylko tyle ;]
    Call of Duty, I, II - mega gierki, jest w co sypać całymi godzinami

Szkoda że teraz nie mam czasu na granie, ale kiedyś to się chyba we wszystko grało, ehh...
  • #21 4506886
    danlancher
    Poziom 27  
    dexx napisał:
    danlancher napisał:
    dexx napisał:

Jak sciągniesz to będziesz miał Non-steama, każdy kogo znam to od tego zaczynał, ale potem zapraszam do zakupu steama :D tu sie gitnie ciśnie :D

Sciagnalem i sobie juz pogralem. Rozczarowalem sie troche. Jakos mnie nie wciagnela,nie wiem... wole ET.
  • #22 4506932
    ST1
    Poziom 11  
    Witam ;)

Odnośnie CS 1.6 to dla mnie gra ma duży sentyment :P
    jest to gra w którą najwięcej czasu tłukłem cale noce i dnie, szczególnie na wakacjach to juz była lekka przesada :P po 10 godzin na dobe....Gra jak dla mnie super, ze znajomymi sie fajnie gra i można sobie poprawic humor dając head shot'a kumplowi :P

pzdr
  • #24 4508753
    Oli ;)
    Poziom 12  
    dexx napisał:
    danlancher napisał:
    dexx napisał:

Podpisuję się pod CS'em...

A tak przy okazji, dexx, zapraszam do zakupu Steama. :)
    Cytat:
    Dex<464><VALVE_ID_LAN>
  • #25 4508978
    Zloty60
    Poziom 21  
    Ocena: 69
    Apropos gierek dla elektronikow i nie tylko proponuje poszperac i wydobyc gierke ELECTRONIC POPPLE.
    Wiekszosc chyba wie no czym polegala gierka :)
    Przeszedlem ja pare razy i rezystorki i transformatorki i klawisze dostaly wycisk :)

A tak jeszcze dodam ze HALO 3 ostatnio caly czas w wolnej chwili :)
  • #26 4509057
    holcer
    Ocena: 19
    Tylko GTA :). Jedyna gra w jaką gram. Kiedyś jeszcze BF2, ale to było, kiedy jeszcze gry były dla mnie straszną zajawką. Teraz dla relaksu i z "rispektu" grywam czasami w GTA SA ;).
    Pozdrawiam
  • #27 4509205
    czaman
    Poziom 19  
    Ocena: 9
    Halo 3 i Crysis, a tak na serio to gram tylko online w taką małpkę co strzela w balony i to co katapultujesz kolesia aby doleciał jak najdalej.
    BALONY I KATAPULTA rządzą.
  • #28 4512255
    dexx
    Poziom 13  
    Oli ;) napisał:
    dexx napisał:
    danlancher napisał:
    dexx napisał:

Podpisuję się pod CS'em...

A tak przy okazji, dexx, zapraszam do zakupu Steama. :)
    Cytat:
    Dex<464><VALVE_ID_LAN>

Hehe to że nie zawsze jest włączony nie znaczy że go nie mam ;p
  • #29 4515529
    jozcho
    Poziom 22  
    Ocena: 24
    1.Quake wszystkie
    2.Call of Duty
    3.Twierdza 1i2.
    4.Castle of Wolfenstein plus multiplayer Wolfenstein Enemy Territory.
  • #30 4515906
    janusz27
    Poziom 30  
    Ocena: 73
    Heroes III - w singlu jak i multiplayerze
    Quake III Arena - multiplayer 5 osób plus boty - rzeźnia niesamowita

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji użytkownicy wymieniają swoje ulubione gry singleplayerowe, unikając tematów gier online. Popularne tytuły to symulatory ciężarówek jak "18 Wheels of Steel: Pedal to the Metal" i "Euro Truck Simulator", klasyczne RPG takie jak "Baldur's Gate", "Gothic" oraz "Planescape: Torment". Wśród strategii wymieniane są "StarCraft", "Red Alert", "Twierdza" i "Heroes III". FPS-y cieszą się dużą popularnością, zwłaszcza "Return to Castle Wolfenstein", "Half-Life" wraz z dodatkami, "Counter-Strike 1.6", "Quake III Arena" oraz "F.E.A.R." za atmosferę i fabułę. Wymieniane są także gry wyścigowe ("NFS Underground 2", "Colin McRae Rally"), przygodowe ("Syberia", "Atlantis II") oraz klasyki jak "Settlers" i "Jagged Alliance 2". Użytkownicy doceniają gry za fabułę, grywalność, klimat oraz możliwość rozgrywki zarówno solo, jak i w trybach multiplayer. Wspomniano także o modach i przeróbkach gier, a także o platformach takich jak Steam. Dyskusja obejmuje szeroki zakres gatunków i tytułów, podkreślając sentyment do klasycznych i dobrze zaprojektowanych produkcji.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA