logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak ominąć blokadę portów przez administratora sieci?

19 Mar 2004 00:26 1540 6
REKLAMA
  • #1 554598
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #2 554868
    _MarSs_
    Poziom 16  
    Ocena: 19
    Jeśli dobry admin to już "po ptokach" jeśli nie to najłatwiej Kazaa - pracuje na 80 porcie tak jak przeglądarka. Pobierz instalkę pełną (około 6 MB) gdzieś indziej i zainstaluj u siebie, w opcjach zaznacz korzystanie z 80 portu i po kłopocie.
  • REKLAMA
  • #3 555333
    west222
    Poziom 14  
    na oznaczone na sewerze pakiety zmiany portow i inne kombinacje nie pomoga ....
  • #4 556365
    esiox
    Poziom 21  
    Ocena: 14
    DC++ tez zablokowane????????????
  • REKLAMA
  • #5 556680
    Kazido
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Jak przesadzales to masz :) Ale ja bym proponowal tak jak kolega wspomnial pokombinowac z portami Kazy albo Edonkey tez chyba moze na innych portach nadawac wiec kombinowac :) ale Admin jak dobry to i tak se poradzi !
  • REKLAMA
  • #6 557998
    _MarSs_
    Poziom 16  
    Ocena: 19
    Niestety to prawda. Sam jestem Adminem netu w firmie i jak tam przyszedłem były problemy z Internetem, że niby wolne łącze (2Mb/s). Sprawdziłem ruch, poblokowałem portu, adresy serwerów obsługujących p2p i jest spokój, luzik, większość pracowników zadowolona, tylko kilku "domorosłych ściągaczy czego tylko się da" pogniewało się na mnie.
  • #7 558501
    GD
    Poziom 22  
    Ocena: 6
    wiem o czym muwisz :), niejeden z użytkowników elektrody wieco to znaczy blokować porty :)... ale i tak dobrze zrobiłeś :)
    Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z blokadą portów przez administratora sieci, co uniemożliwia korzystanie z programów P2P takich jak Kazaa, eMule czy torrent. W odpowiedziach podkreślono, że skuteczna blokada portów i adresów serwerów P2P przez dobrego administratora praktycznie uniemożliwia obejście ograniczeń. Jako potencjalne rozwiązanie wskazano konfigurację Kazaa do pracy na porcie 80, który jest standardowo używany przez przeglądarki internetowe i często pozostaje odblokowany. Inne programy P2P, jak Edonkey, również mogą oferować możliwość zmiany portów, jednak przy skutecznej blokadzie administratora takie metody mogą być nieskuteczne. Administratorzy sieci stosują blokady portów i adresów serwerów P2P, aby ograniczyć ruch i poprawić jakość łącza internetowego w firmie, co powoduje frustrację użytkowników próbujących pobierać pliki.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA