czesc mam problem ze sciąganiem czego kolwiek kazza imesh emule torrent itd... mój administrator poblokował porty co zrobić jak to ominąc pomózcie prosze !!!!!!!
Jeśli dobry admin to już "po ptokach" jeśli nie to najłatwiej Kazaa - pracuje na 80 porcie tak jak przeglądarka. Pobierz instalkę pełną (około 6 MB) gdzieś indziej i zainstaluj u siebie, w opcjach zaznacz korzystanie z 80 portu i po kłopocie.
Jak przesadzales to masz Ale ja bym proponowal tak jak kolega wspomnial pokombinowac z portami Kazy albo Edonkey tez chyba moze na innych portach nadawac wiec kombinowac ale Admin jak dobry to i tak se poradzi !
Niestety to prawda. Sam jestem Adminem netu w firmie i jak tam przyszedłem były problemy z Internetem, że niby wolne łącze (2Mb/s). Sprawdziłem ruch, poblokowałem portu, adresy serwerów obsługujących p2p i jest spokój, luzik, większość pracowników zadowolona, tylko kilku "domorosłych ściągaczy czego tylko się da" pogniewało się na mnie.
Użytkownik zgłasza problem z blokadą portów przez administratora sieci, co uniemożliwia korzystanie z programów P2P takich jak Kazaa, eMule czy torrent. W odpowiedziach podkreślono, że skuteczna blokada portów i adresów serwerów P2P przez dobrego administratora praktycznie uniemożliwia obejście ograniczeń. Jako potencjalne rozwiązanie wskazano konfigurację Kazaa do pracy na porcie 80, który jest standardowo używany przez przeglądarki internetowe i często pozostaje odblokowany. Inne programy P2P, jak Edonkey, również mogą oferować możliwość zmiany portów, jednak przy skutecznej blokadzie administratora takie metody mogą być nieskuteczne. Administratorzy sieci stosują blokady portów i adresów serwerów P2P, aby ograniczyć ruch i poprawić jakość łącza internetowego w firmie, co powoduje frustrację użytkowników próbujących pobierać pliki. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.