logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Philips 22pfl5403d - telewizor włącza się sam codziennie o różnych godzinach

on22 25 Lis 2008 15:49 9000 5
REKLAMA
  • #1 5781653
    on22
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Witam. Niedawno dokonałem zakupu Philipsa 22pfl5403d. Nastepnego dnia telewizor sam się włączył o godzinie 17:00 i tak jest niestety co dzień. Sprawdzałem ustawienia i wszystko powinno być w porządku, minutnik jest wyłączony. Ostatnio skasowałem zegarek, następnego dnia telewizor włączył się sam o godzinie 13:00 ...
    Co robić??? Z góry dziękuję za pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 5784512
    satgal
    Poziom 40  
    Ocena: 428
    Jeżeli został wyłączony przez odłączenie zasilania to włączy się automatycznie po przy ponownym dopływie energii. Wyłączając pilotem lub przyciskiem i jak będzie cały czas na czuwaniu i w między czasie elektrownia nie wyłączy napięcia to nie powinien sam się włączyć.
  • REKLAMA
  • #3 5785134
    Mr.Macki
    Poziom 17  
    Ocena: 24
    Witam!
    Rozwiązanie jest jasne: WGRAĆ NOWY FIRMWARE.
    Na stronie Philipsa w dziale support problem był opisany, tkwił w błędzie firmware-u (oprogramowanie wewnętrzne)
    Cytat:
    TCM21E 0.66
    Following issues were solved.
    TV startup itself every evening at around 6 pm.
    • TV is blocked and doesn't respond after initial installation

Ściągnij >>PLIK STĄD<< , rozpakuj na sformatowanego pendrivea USB, wyłącz TV podłącz pendrive pod port USB z tyłu telewizora i włącz go. Na ekranie pojawi się monit o wgranie nowego oprogramowania, wybierz TAK i czekaj. Nie wyłączaj pod żadnym pozorem TV zanim nie skończy. Na koniec, gdy poprosi, wyłącz go, wyjmij pendrive i włącz ponownie. Gotowe!
    Pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #4 5786920
    on22
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Wielkie dzięki:)
  • REKLAMA
  • #5 5932477
    milfordbay
    Poziom 2  
    Po wgraniu nowego firmware'u problem znika, ale na parę godzin...

Nie wiem, co robić...?
    Może cierpliwie czekać, aż wejdzie jeszcze nowszy soft i wyeliminuje te błędy.

Jak ktoś ma pomysł- proszę dać znać.

POZDRAWIAM!
REKLAMA