Telewizor wziąłem ponad miesiąc temu do testów , bo klienci twierdzili, że się psuje ( sam włącza , sam wyłącza ). U mnie wszystko było O.K. wiec wydałem nawet nie rozkręcając sprzedałem im tylko Wiwę memo z pilotem zaprogramowanym pod niego. I miesiąc to rzekomo działało choć dużo nie używali. Teraz przywieźli i rzeczywiście coś nie chciał się uruchomić. Rozkręciłem zasilacz prawidłowo dawał 5 i 12V i za którymś razem po naciskaniu Power na lokalnej zagrał. I generalnie działa. Po wyłączeniu z pilota mam Led na czerwono i z pilota normalnie załącza. Dwa razy zaobserwowałem, że po wyłączeniu na lokalnej (deep stby) nie załączył od razu a dopiero po paru naduszeniach przycisku. Pytanie, czy takie symptomy już ktoś przerabiał?
Dodano po 10 [minuty]:
Teraz obserwuję, że jak się wyłączy na deep stby i od razu włączy to jest O.K. Problem z włączaniem pojawia się jak jest na deep stby dłużej...
Dodano po 10 [minuty]:
Teraz obserwuję, że jak się wyłączy na deep stby i od razu włączy to jest O.K. Problem z włączaniem pojawia się jak jest na deep stby dłużej...