Witam i proszę o pomoc , posiadam piec Nectra 2-23 i od spuszczenia wody z centralnego ogrzewania zaczął dziwnie syczeć na początku gdy podkręcę ciepłą wode to normalnie a zachwilę syczenie lub szumienie co to może być proszę o pomoc
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamakwedukt napisał:A co to jest ten układ otwarty i te zerwannia spowalniacza przepływu proszę o wytłumaczenieTo kocioł pracuje na układzie otwartym ,zgroza.A te szumy przy pogrzewaniu to wynik zerwania spowalniacza przepływu w wymienniku głównym,robi taki jazgot .
akwedukt napisał:Nie robię sobie żadnych jaj tylko pytam i proszę o odpowiedz lub pomoc wcześniej miałem problem z czerwoną lampką i kolega DonRomano mi pomógł wyczyściłem Elektroda jonizacyjna idziała ok teraz proszę o pomoc tych szumówi i syczenia pozdrawiam wszystkichWezwij lepiej serwis ,chyba że robisz sobie jaja.
akwedukt napisał:Witam ponownie właśnie wróciłem z pracy i mam pytanie czy to odkanienić , są jakieś dobre srodki ? pozdrawiamW około 80 procentach NECTRACH zrywają się spowalniacze przepływu które są umieszczane w nagrzewnicy odkamienianie i czyszczenie pomaga czasami na miesiądz.Jak będziesz wyjmował uważaj żebyś nie zalał automatyki.
kristof_ _077 napisał:Witam i jak czytam to co Pt47 napisał to myślę że tacy jak on powinni orać w polu a nie siedzieć na tym forum . Przepraszam i pozdrawiam wszystkie dobre dusze które pomagają innym rozwiązywać różne problemy .