logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Renault CLIO III 2005r Nowy Model Silnik nie odpala !!!

lipus 27 Lis 2008 13:50 5673 5
REKLAMA
  • #1 5789350
    lipus
    Poziom 10  
    Ocena: 12
    Witam serdecznie

Jako ze jestem tu nowy to prosze wybaczys wszelkie pomylki i niestosownosci.

Nabylem uszkodzone Clio III z 2005 r niestety silnik nie odpala kreci rozrusznik i zapalaja sie automatycznie swiatla awaryjne nie wiem o co chodzi , dodam ze auto ma wystrzelone air bag w fotelu pasazera i kurtyne

Prosze o pomoc i z gory dziekuje
  • REKLAMA
  • #2 5822425
    AGATUCHA
    Poziom 16  
    Ocena: 77
    Powiem ci, że sam nie zrobisz nic trzeba dać go na diagnostykę najlepiej na clipa ewentualnie poszukaj czujnika uderzeniowego może wyskoczył. Ale i tak dobrze będzie dać go na diagnostykę i obejrzeć co tam się narobiło jeśli był uderzony pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 5822848
    Kursaxx
    Poziom 15  
    Ocena: 131
    Nie ma tam czujnika uderzeniowego , centralka poduszek mogła zablokować możliwość uruchomienia silnika . Odepnij sterownik i spróbuj wtedy uruchomić auto
  • REKLAMA
  • #4 5823120
    szarak
    Poziom 17  
    Ocena: 67
    zależy jak uderzona mogła sie wyrwać jakaś kostka trzeba wszystko przejrzeć dokładnie a najlepiej podpiąć pod clipa tak jak ci kolega podpowiada ja miałem ostatnio przypadek że po dzwonie wyrwała się kostka od czujnika położenia wału i autko było martwe
  • REKLAMA
  • #5 5846246
    lipus
    Poziom 10  
    Ocena: 12
    Kursaxx napisał:
    Nie ma tam czujnika uderzeniowego , centralka poduszek mogła zablokować możliwość uruchomienia silnika . Odepnij sterownik i spróbuj wtedy uruchomić auto

Gdzie znajduje sie centralka poduszek w tym aucie ?

Regulamin, p.11. Proszę poprawić tytuł tematu. [MS]
  • #6 5851576
    Kursaxx
    Poziom 15  
    Ocena: 131
    przed lewarkiem zmiany biegów .
    Cztery wkręty do odkręcenia i masz centralkę :)
REKLAMA