logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Windows XP - brak ikony miernika energii na pasku zadań po uruchomieniu

lebinho 28 Lis 2008 17:28 2775 3
REKLAMA
  • #1 5793975
    lebinho
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Witam.
    Od pewnego czasu mam problem z miernikiem energii. Po uruchomieniu systemu miernik energii nie jest ładowany do paska zadań mimo iż w opcjach jest w nim zaznaczana opcja "Zawsze pokazuj ikonę na pasku zadań". Wskutek tego gdy laptop pracuje na baterii nie wiem ile jeszcze ona wytrzymają no i nie pojawiają się alarmy o niskim poziomie naładowania baterii. Jeżeli zamknę w task manager proces explorer i jeszcze raz go odpalę ikona miernika zastaje ładowana na pasek.

Moderowany przez K!lleR:

Temat postu poprawiłem. Proszę zapoznać się z regulaminem forum.

• REKLAMA
  • #2 5934862
    marniu
    Poziom 25  
    Ocena: 55
    Witam
    ten sam problem żonka dziś coś poprzestawiała w lapku Lenovo R61i i miernik baterii zniknął , nie wiem jak go przywrócić w ustawieniach po zaznaczeniu opcji zawsze pokazuj na pasku zadań niestety dalej się nie pokazuje ,
  • REKLAMA
  • #3 5935048
    lebinho
    Poziom 12  
    Zobacz czy jak w managerze zadań wyłączysz explorer.exe i później go włączysz to załaduje ikonkę?Bo mi po takim czymś ładuje, ale nie wiem jak to naprawić.
  • #4 6132289
    lebinho
    Poziom 12  
    Mam na to skuteczny sposób
    zróbcie tak :
    Panel Sterowania ---> Dodaj/Usuń Programy ---> Dodaj/Usuń składniki Windows,
    dalej zaznaczyć Usługi Sieciowe i wejść w szczegóły,
    odznaczyć Interfejs Użytkownika UPnP,
    dalej OK.

następnie restart i już nie znikają
    sprawdzone na Xp Prof z SP2
REKLAMA