logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Actina 153Ls - Monitor wyłącza się po 2 sekundach, co sprawdzić?

wojtek1562 01 Gru 2008 09:32 1352 4
REKLAMA
  • #1 5800950
    wojtek1562
    Poziom 10  
    Ocena: 6
    Witam, nie chce zakładać nowego tematu..... mianowicie mam podobny problem jak kolega. Monitor ten sam model. Jak sie właczy 2 sek. jest obraz a potem sie włacza czarne tło.Sprawdzałem kabel, jest dobry, zimnych lutów w gnieździe nie ma. Co może być przyczyną?????

Temat wydzieliłem z archiwalnego. Proszę zapoznać się z regulaminem forum. [dzimi]
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 5806014
    harychorzow84
    Poziom 11  
    Ocena: 11
    Witam
    Ja mój monitor oddałem na gwarancję bo się okazało że jeszcze był na gwarancji,napisali że musieli wymienić zabezpieczenie w zasilaczu nie wiem czy to się właśnie fachowo nie nazywa inwerter tak jak kolega pisał,monitorek działa do dzisiaj.Pozdrawiam:)
  • REKLAMA
  • #4 5906342
    pawelzx
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    jak znaleźć ten inwerter ?
    czy elki to kondensatory ?
    czy trzeba wymieniać wszystkie ? jak znaleźć uszkodzone ?
  • #5 5906926
    Andrzej L59
    Poziom 15  
    Ocena: 8
    Inwerter to zasilacz impulsowy - przetwornica dostarczająca
    wysokie napięcie do świetlówek podświetlających matrycę.
    Zlokalizować można po transformatorkach na rdzeniach ferytowych z uzwojeniami zabezpieczonymi najczęsciej żółtą folią oraz w pobliżu złącza do świetlówek z najczęściej biało różowymi przewodami. Elki to oczywiście kondensatory
    elektrolityczne , czsem bywają spuchnięte (denko lekko wypukłe) ale mimo że z wyglądu mogą być dobre to najczęściej z czasem tracą pojemnośc i najlepiej wymienić na nowe.
REKLAMA