logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Reduktor napięcia z 24V na 12V 4A do Lincolna. Firma Azo

koniol 04 Gru 2008 22:44 2224 5
REKLAMA
  • #1 5818950
    koniol
    Poziom 16  
    Ocena: 72
    Witam. Zamierzam kupić przetwornicę z 24 na 12V o prądzie 4A firmy Azo (oferta allegro).Niepokoi mnie śmiesznie niska cena produktu tj 30 zł. Proszę o informację czy ktoś używa jakiegokolwiek sprzętu tej firmy i czy jest możliwe że gwarantowany prąd 4A w oferowanym modelu nie jest przypadkiem prądem chwilowym. Chcę podłączyć do reduktora CB radio Lincoln.Jak wiadomo końcówki mocy w modulacjach SSB trochę energii potrzebują. Czekam na opinie.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 5819623
    SP5ANJ
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 656
    Witam.

Czytałem na stronie firmy AZO i odczułem jakiś nie pokój na , formułowane tam slogany ( tak nijako i obco brzmiące ) .

Firma , która "wmawia" mi , że jest "super fachowcem" , nazywa - model CB RADIO ULTRA III - jako Radioodbiornik. :D

Do tego jeszcze cena za przetwornicę i mamy przykład następnej firmy "krzak" , chociaż mogę się mylić . Oby.

Mają oni przetwornice do 10A . Proponuję zwiększyć wydajność prądową właśnie do 10A.

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #4 5819671
    lancet
    Poziom 16  
    Ocena: 18
    Witam. Sprawdź czy po podłączeniu radia pod przetwornicę nie wzrasta poziom szumu.Niektóre przetwornice tak sieją zakłóceniami że słabszego korespondenta nie usłyszysz.

Pzdr.Andrzej :D
  • REKLAMA
  • #5 5819713
    andrzej lukaszewicz
    Poziom 42  
    Ocena: 2114
    Kup pożądny reduktor/przerwornicę np INDEL bo przecież nie kupujesz CENY tylko towar.
    Z niskiej ceny będziesz zadowolony tylko w dniu zakupu- bo tanio, a już później będzie tylko gorzej i drożej. A dobry sprzęt co dzień, miesiąc,rok będzie cię utwierdzał , że warto było wydać więcej.
    Dobry reduktor/przetwornica nie może zakłucać odbiornika, musi mieć zabezpieczenia przeciwzwarciowe, przepięciowe,termiczne, a to musi kosztować, bo jak nie ,to będzie kosztowało... nowe radio

Dodano po 9 [minuty]:

A jesli zastanawia cię fakt, że coś jest podejrzanie tanie , niech zastanowi cię też fakt dlaczego inne sa dużo droższe...
  • #6 5820187
    koniol
    Poziom 16  
    Ocena: 72
    Dzięki za porady. pozdrawiam.
REKLAMA