Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jaki telefon na 2 kart sim?

paw150 04 Dec 2008 23:06 68789 28
    paw150
    Level 10  
    Witam.
    Mam takie pytanie, jaki telefon byście proponowali, który obsługuje 2 karty sim?
    MarcinH
    Level 15  
    Jedynie co mi przychodzi na myśl do samsung D880 .
    Odpuść sobie wszystkie inne chińczyki.
    Ten telefon daje radę .
    Bateria przy 2 kartach i częstym użytkowaniu trzyma do 3 dni.Funkcjonalny,troszkę kosztuje ale powiem Ci że warto!
    Pozdrawiam
    paw150
    Level 10  
    Ale słyszałem ze Samsungi często sie psują a wszystkie teraz maja klejona płytę główna. Wiec nie za bardzo bym chciał dawać tyle kasy a nie wiadomo jak długo to wytrzyma.
    pit08
    Level 28  
    Wytrzyma napewno dłużej niż chińszczyzna.
    lejtnant
    Level 15  
    Myphony maja 12 mcy gwarancji, sprzedałem jakieś 15 sztuk wrócił jeden. Ale tak naprawde polecam samsunga d880. Jednak to inna jakośc i jakaś firma a nie myphone.
    ti118
    Level 12  
    Kup sobie tego myphone 6650, grosze kosztuje i fajnie to dziala, wykonanie tandetne ale nic mniejszego na dwie karty nie ma :)
    paw150
    Level 10  
    A z tego co ja wiem to chyba żadnej noki nie ma na 2 karty prawda ??
    civil
    Level 10  
    ja użytkuję myphone 6690 i hmmmm jestem zadowolony duuuużo rozmawiam bateria wytrzymuje średnio 1 dzień przy moim gadaniu , jwk się człowiek przyzwyczai do niektórych niuansów np. nie można skorzystać z nr tel. zawartych w sms-ach to całkiem przyzwoity aha no i instrukcja obsługi - porażka zdjęcia telefonu ale opis z jakiegoś z klapką aha no i obsługa firmy wysłałem maila z zapytaniem na szczegóły które są w instrukcji ale dotyczą innego telefonu jak np ściszanie i pogłaśnianie dźwięku i po miesiącu nikt mi nie odpowiedział zapewne doszli do wniosku że albo dasz sobie radę albo go wyrzucisz wkońcu to "tylko" 350 złotych - aparat to porażka ale za to radio i odtwarzacz audio super no i głosnik stereo można sobie słuchać muzyki niekoniecznie przez słuchawki
    paw150
    Level 10  
    A czym się rożni MyPhone 6650 od 6690 ??
    pawciu28
    Level 10  
    Odświeżę temat. Jaki polecacie telefon na 2 karty sim - musi spełnić kilka wymagań:

- system operacyjny - najlepiej Windows Mobile
    - pełna klawiatura jak w Samsungu i780
    - obsługa 3G
    - WiFi

Jak znacie coś to piszcie, a może jakiś adapter DualSim do telefonu z Windows Mobile 6 Pro.
    Mr5wa
    Level 16  
    ja polecam Samsung Duoz - to dobry telefon z dual sim miałem go 3dni i nic nawet nie spróbował się zaciąć czy jakiś inny problem pojawić... Polecam go!
    bartekok
    Level 10  
    Telefony polskiej firmy MyPhone mają dwie karty SIM

Jaki telefon na 2 kart sim?
    alvaroalvaro
    Level 12  
    Odgrzeję kotleta ;) czy jest już jakaś Nokia na 2 karty ? jeśli nie to co polecacie ? Ma być kompaktowy nie zależy mi na sys operacyjnych czy pełnych klawiaturach...
    Geezer
    Level 10  
    Ja wczoraj kupiłem myPhone 8920 MARKpro i jestem zadowolony :)
    Link
    ryslor
    Level 2  
    Witam
    Miałem potrzebę zakupu rok temu telefonu na dwie karty.
    Ze względu na cenę wybrałem MyFona 6691(teraz sa nowsze Modele)
    I będę go chwalił bo za 360 zł takich bajerów jak on posiada nie spotkałem
    Wymienię :
    -świetne warunki gwarancyjne - kurier przyjeżdża po sprzęt do domu, szybka naprawa
    - dobra bateria ,trzyma tydzień
    - Powiem wręcz , strasznie głośny , dzwonki i odtwarzacz, bardzo głośny nie znam innego tak głośnego.
    - ekran jasny i dotykowy rozpoznaje ręczny text
    Wady: inny układ klawiszy , myli przy pisaniu sms-ów
    - brak t9 , na otarcie łez jest rysik i dotykowa klawiatura , fajnie się pisze.
    Przyznam że już go nie mam, spodobał się synowi gdy mnie odwiedził w kraju.
    A wiem że za granicą MyPhon sprawuje się świetnie.
    Będę go polecał bo w tej klasie cenowej nie znam innego.
    I nie jest to chińska podróbka jakie widziałem lecz u nas montowany telefon.
    Podkoszulki i majtki też nosimy z chińskiej dobrej bawełny. ha,ha
    pozdrawiam
    alvaroalvaro
    Level 12  
    fischer8 wrote:
    Nokia C2 i C1.

Nokia C1 nie oferuje dwóch kart dostępnych jednocześnie natomiast C2 wychodzi od kończa 2010 roku i wyjść nie może - czekam na niego jak na zbawienie bo dosyć mam już mojego Samsunga SGH-D780. Skubaniec potrafi w kieszeni sam się rozblokować i wyłączyć, raz miałem przypadek że po tym wszystkim się nawet jeszcze włączył hehe ;) Niech wychodzi ta C2-00 i to prędko...
    MaRciNoOs
    Level 27  
    Nie wiem po co wykopywać dość stare tematy? Ale odnośnie C1 to dokładnie tak... Nokia C1 niestety nie obsługuje dwóch kart jednocześnie... posiada slot na 2 SIM jednak można korzystać z jednej lub z drugiej poprzez przełączenie ich wciśnięciem gwiazdki. Co do C2-00 to również poluję na nią już sporo czasu... i z tego co się orientuję to do tej pory wyszły jedynie w krajach trzeciego świata. Tylko pytanie ile w tym prawdy? Ale na tą chwilę co do ceny i jakości polecam myPhone 8920 MARKpro.
    dicappo
    Level 20  
    Myphone mają gwarancję,ale często też sie psują.
    Anonymous
    Anonymous  
    sabial
    Level 10  
    Korzystam z Samsunga B7722.
    Nie spełnia wszystkich wymagań, ale też wydaje mi się, że takiego telefonu, który spełnia nie ma na rynku.

Więcej szczegółów w recenzji Samsung B7722.

Pozdrawiam
    jedzus
    Level 11  
    TO ja jeszcze dołoże LG GX200 - prosty, tani ok 299zł - alternatywa dla wszelkiego rodzaju myphonów. Bardzo dobra bateria 1500mAh
    krzykos
    Level 15  
    Używałem samsunga D880 - potem przesiadłem się na D780, potem na C5212 a teraz mam C3212 - każdy z nich działał /działa bardzo dobrze :) Jeśli szukasz telefonu po prostu do dzwonienia - bez jakiś zbędnych udziwień to bierz samsunga :)
    skala3
    Level 11  
    Jestem posiadaczem MyPhone 8920Mark od 1,5 roku to chyba mogę coś przekazać o użytkowaniu.
    Zalety to fantastyczna praca na 2 kartach SIM. Nie ma żadnych problemów zawsze obie karty są aktywne i trudno się pomylić, z której dzwonimy, wysyłamy SMS lub do nas dzwonią. Przez 2 lata nosiłem 2 telefony i teraz naprawdę odczuwam prawdziwy komfort pracy z telefonem na 2 karty. Jeżeli rozmawiamy, a ktoś dzwoni na drugi numer to on otrzymuje w słuchawce informację „abonent czasowo niedostępny”, a my info że dzwonił ten, a ten.
    Pierwsze 4 miesiące to masakra, żałowałem, że kupiłem. W tym czasie był 2x w naprawie gwarancyjnej. Na wyświetlaczu pojawiał się czarny pasek, a słuchawki to totalna porażka. Reklamowałem je, a oni obciążyli mnie za wymianę słuchawek, bo akcesoria nie podlegają gwarancji. Jakość dźwięku z słuchawek jest przeciętna, o ile słuchawka nie wypadnie z ucha, a wtyczka jest dobrze dopasowana do gniazdka i akurat słychać wówczas stereo, ale o rozmowie można zapomnieć, bo mikrofon w słuchawkach nie kontaktuje. Pogodziłem się z tym i zafundowałem sobie zestaw ”Jabra STREET - BT3030” i wówczas odkryłem możliwości tego telefonu, jako odtwarzacza MP3. Przy odpowiednim ustawieniu telefonu można usłyszeć każdą barwę dźwięku.
    Jakość wykonania telefonu jest przeciętna. Szczególnie tylna klapka mocowania ma takie, że najlepiej do jej zamknięcia użyć 3 rąk, a podczas upadku telefonu zawsze wypadnie, a zasłona obiektywu jest trochę luźna, ale nie ma szans żeby wypadła z klapki. Złota farba schodzi z telefonu, ale po zdrapaniu jej telefon wygląda jeszcze ładniej – jest bardziej złoty. Przyciski do dzwonienia czerwony i zielony z 2 karty SIM wyglądają jakby były na szybko dorobione, ale trzymają się dobrze jedynie, co, to w nocy są przez słabo podświetlone. Telefon ma w pełni obsługiwany dotykowo ekran oraz przyciski numeryczne, które są tak duże, jakby to one były podstawą obsługi telefonu.
    Menu telefonu nie jest intuicyjne, choć przypomina trochę Nokie. Jest niedokładnie przetłumaczone na j.polski, np.: use as = użyj jako, wyślij1=wyślij, mark several = zaznacz kilka. To w menu podstawowym, bo gdy przejdziemy głębiej do jakiejś obróbki to już nie ma problemu, bo wszystko jest w j.angielskim. Najlepiej na początku wszystko ustawić sobie zgodnie z instrukcją, bo ustawień jest multum i bez instrukcji klapa, a później tylko korzystać (np. z przeglądarki). Akcelerometr reaguje z opóźnieniem (w sumie mało przydatny ew. zmiana muzyki w przód i tył w zależności od ruchu telefonem). Telefon może być za głośny, że może kłuć w uszy i można się przestraszyć ostrzeżeń. Brak możliwości robienia notatek, możliwości przypisania własnego dźwięku SMSa (dzwonek dowolna melodia na dowolną kartę). Brak możliwości edycji dolnego menu na ekranie. Brak możliwości usunięcia oryginalnych tapet oraz zmiany tematu-motywu. Mała pamięć telefonu, bez karty ani rusz, a i zdjęcia do kontaktów przerabiać trzeba na mały format.
    Bateria przy rozmowach 4-6 godzin miesięcznie i używaniu telefonu, jako MP3 wytrzymuje 2 -3 dni, natomiast przy niewielu rozmowach wytrzymuje do 5 – 6 dni. Ładowanie telefonu przez oryginalny kabel USB jest trochę nieporęczne, natomiast dobrze spisują się ładowarki od Noki z cienkim bolcem (a producent w instrukcji nie wyjaśnia, do czego służy mała dziurka). Telefon dobrze współpracuje na USB z komputerem z systemem Windows 7, natomiast z XP czasami się nie widzi.
    3echo
    Level 15  
    Mój znajomy ma MyPhone na dwie karty sim.Jakiś dotykowiec.Nie znam modelu.Natomiast jest bardzo zadowolony.Oglądałem go i muszę stwierdzić,że sprawia wrażenie bardzo solidnie wykonanego telefonu.Po 2 latach użytkowania,nic w nim nie trzeszczy,co w niektórych Nokiach się zdarzało.Polak potrafi.
    marxxx2
    Level 12  
    Moze zamiast kupować myphona, traka czy też innego chińczyka polsko-czeskiej dystrybucji lepiej kupic na aliexpress o wiele taniej jakiegos dual SIMa z androidem czy tez china OS.

Sam zakup i platność jest prosta
    Zakup Dual SIM w chinach
    Anonymous
    Anonymous