logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Modem iPlus Huawei E870 czy da się podłączyć zewn. antenę?

Dobrarobota 05 Gru 2008 13:47 5291 4
REKLAMA
  • #1 5820547
    Dobrarobota
    Poziom 10  
    Witam.
    Mam kłopocik.
    Czy wie ktoś może czy da się podłączyć zewnętrzną antenę do modemu jak w temacie? Jeżeli tak, to jak? Może ktoś by coś polecił? Na forum ten temat nie byl chyba jeszcze poruszany, a mieszkam w takim miejscu, że bez tej anteny ani rusz. Z góry dziękuję :)
  • REKLAMA
  • #2 5820569
    mat_ed
    Poziom 43  
    Ocena: 268
    Antenę da się podłączyć, tak mówi specyfikacja.
    Na Allegro koszt anteny to jakieś ~ 60 zł.
  • REKLAMA
  • #3 5820745
    Dobrarobota
    Poziom 10  
    Czy praktykowales juz to?
  • REKLAMA
  • #4 5820802
    mat_ed
    Poziom 43  
    Ocena: 268
    Styczność z samym modemem miałem kilkukrotnie, jednak nigdy nie miałem potrzeby korzystać z anteny.
    Nie wiem w czym widzisz problem. Gdybyś spojrzał w specyfikacje modemu wyczytałbyś ,że posiada on specjalne złącze na podłączenie dodatkowej anteny. Jak już takową zakupisz to problem z jej podłączeniem nie powinno być, nie ma tam żadnych kombinacji, masz jasno określone "gniazdo" do którego podpinasz antenę.
    Bezpośredniego linka do anteny Ci nie podam bo zabrania tego regulamin forum. :|
  • #5 5821444
    Dobrarobota
    Poziom 10  
    Szanowny kolego. Twoje posty nie sa absolutnie pomocne. Jezeli masz zly dzien idz odreagowac gdzie indziej.

A teraz trochę informacji dla innych, poniewaz rozgryzlem temat sam. Otóż w modemie fabycznie wbudowana jest taka mała antenka, którą się jakby otwiera. To właśnie ją należy zdemontować. W życiu bym nie powiedział, bo wygląda jakby była na stałe. Po jej wyciągnięciu mamy piękne gniazdko antenowe. Moja antena wzmacnia sygnał o 11dB i momentalnie uzyskalem dzieki niej sygnał HSDPA.

Pozdrawiam, mam nadzieję, że pomogłem rowniez innym!
    (nie tak jak moj poprzednik)
REKLAMA