logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Logitech x-530 - jak zredukować buczenie po naprawie subwoofera?

Wilek123 06 Gru 2008 13:41 2065 3
REKLAMA
  • #1 5824245
    Wilek123
    Poziom 11  
    Witam
    Miałem małe spięcie w subwooferze, przepaliła się tylko ścieżka, więc odnowiłem połączenie, zamiast ścieżki jest teraz kabelek. Wszystko działa, jednak jest nowy problem, chyba właśnie przez ten kabelek głośniki i sub teraz buuuuczą po podłączenie jacka do komputera, buczą jeszcze bardziej gdy dotykam metalowych części obudowy subwoofera . Gdy podłączam sprzęt do odtwarzacza buczenie jest dużo mniejsze, jednak tak samo, gdy dotykam metalowych części playera- zwiększa się. Wcześniej nie miałem z nimi problemów, zwarcie nastąpiło z mojej winy. Czy ktoś może mi pomóc i podpowiedzieć jak mógłbym zredukować to buczenie?
  • REKLAMA
  • #2 5824483
    Krzychu7
    Poziom 40  
    Ocena: 530
    Która ścieżka się uszkodziła (w jakim obwodzie) ? Sprawdź dokładnie połączenia masy.
  • REKLAMA
  • #3 5824602
    Wilek123
    Poziom 11  
    Przepraszam za jakość, ale robione telefonem. Ta ścieżka jest uszkodzona:

cała płytka: http://img237.imageshack.us/img237/2207/img0307afd0.jpg
    przybliżenie przepalonej ścieżki: http://img522.imageshack.us/img522/5058/img0309agc3.jpg
    Jak sprawdzić połączenie masy?
    Wielkie dzięki za zainteresowanie! Bo nie mogę już dłużej żyć bez muzyki ;)

Subek buczy też dość głośno po nastawieniu jego pokrętła na full :|

Dodano po 3 [godziny] 40 [minuty]:

sprawa wygląda tak, ze płytka jest przykręcona do kawałka aluminium po to, żeby można było to wszystko przykręcić z obudową, gdy dotykam te płytkę masa od jacka to wtedy wszelkie zakłócenia i szumy znikają. Skąd wziąć masę, żeby podłączyć ją do tej aluminiowej obudowy? Sory za tak błahe pytania, ale nie znam sie wystarczająco na elektronice :/
  • #4 5840626
    bogunio
    Poziom 25  
    Ocena: 7
    Czy kolega ma miernik uniwersalny?
REKLAMA