Mam takie pytanie, z racji, że dodając kolejną zmienną do pisanego programu kompilator (KEIL uVision 3) odmówił kompilacji programu, doszedłem do wniosku że zmienne przekroczyły dostąpny standardowy RAM. W prcesorze tym jest 256B RAM'u oraz 1792B XRAM'u.
Jak prawidło skonfigurować KEIL'a, aby umieszczał zmienne w tym RAM'ie.
Standardowo miałem ustawione w opcjach:
i KEIL nie chciał się skompilować (a w zasadzie chyba zlinkować) po dołożeniu tylko jednej dodatkowej zmiennej)
Dokonałem zmian:
i niby się wszystko kompiluje, wgrywa i działa, ale chyba nie do końca poprawnie. Poprzednia wersja programu, bez tej zmiennej działał idealnie, po dołożeniu tylko 1 zmiennej, żadnych zmian w programiu, program niby działa, ale albo nie działa mi jakiś klawisz, ale bez powodu załącza się któreś wyjście. Wcześniej wszystko było OK.
Więc przypuszczam że zmienne są niepoprawnie zpisywane/odczytywane.
Jak prawidło skonfigurować KEIL'a, aby umieszczał zmienne w tym RAM'ie.
Standardowo miałem ustawione w opcjach:
i KEIL nie chciał się skompilować (a w zasadzie chyba zlinkować) po dołożeniu tylko jednej dodatkowej zmiennej)
Dokonałem zmian:
i niby się wszystko kompiluje, wgrywa i działa, ale chyba nie do końca poprawnie. Poprzednia wersja programu, bez tej zmiennej działał idealnie, po dołożeniu tylko 1 zmiennej, żadnych zmian w programiu, program niby działa, ale albo nie działa mi jakiś klawisz, ale bez powodu załącza się któreś wyjście. Wcześniej wszystko było OK.
Więc przypuszczam że zmienne są niepoprawnie zpisywane/odczytywane.