Witam,
Myślę próbuję, zmieniam i bez rezultatów. Problem wydaje się banalny, choć w moim odczuciu tak nie jest.
Program napisalem tak, aby utworzył tablice w pamięci zewnętrznej za pomocą dyrektywy
Nstępnie utworzyłem wskaźniki:
wnioskuję, że z każdym pobraniem zmiennej z zewnętrznej RAM powinien odczekać pewien czas (instrukcja czekaj) i powinno to pobranie zmiennej być zauważone na podpiętych pod port P0 ledach, tak się nie dzieje więc wnioskuję, że problem braku wypisywania danych które powinny być uprzednio zamieszczone w RAM wynika tylko i wyłacznie z problemu programu - brak jakiejkolwiek oznaki wysyłania bądź pobierania informacji na P0 - na P0 jest poprostu cisza.
Piszę w Keli, tam nie trzeba wpisywać #pragma LARGE aby używał zewnętrznej pamięci RAM lecz użyć "options for target" i tam zaznaczyć LARGE.
Proszę o pomoc bo naprawdę skończyły mi się pomysły :/
Myślę próbuję, zmieniam i bez rezultatów. Problem wydaje się banalny, choć w moim odczuciu tak nie jest.
Program napisalem tak, aby utworzył tablice w pamięci zewnętrznej za pomocą dyrektywy
char xdata tablica[];Nstępnie utworzyłem wskaźniki:
wskaznik=&tablica[0];
i=0;
while (i<16){
i=i+1;
R0=*wskaznik++;
P1 = R0;
czekaj(200,200);wnioskuję, że z każdym pobraniem zmiennej z zewnętrznej RAM powinien odczekać pewien czas (instrukcja czekaj) i powinno to pobranie zmiennej być zauważone na podpiętych pod port P0 ledach, tak się nie dzieje więc wnioskuję, że problem braku wypisywania danych które powinny być uprzednio zamieszczone w RAM wynika tylko i wyłacznie z problemu programu - brak jakiejkolwiek oznaki wysyłania bądź pobierania informacji na P0 - na P0 jest poprostu cisza.
Piszę w Keli, tam nie trzeba wpisywać #pragma LARGE aby używał zewnętrznej pamięci RAM lecz użyć "options for target" i tam zaznaczyć LARGE.
Proszę o pomoc bo naprawdę skończyły mi się pomysły :/