logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak poprawnie podłączyć głośniki do wieży Panasonic SA-AK45?

adriano86b 07 Gru 2008 11:23 1346 4
REKLAMA
  • #1 5827711
    adriano86b
    Poziom 2  
    Witam. Posiadam wieżę Panasonic SA-AK45. Jakiś czas temu odłączyłem głośniki i nie wiem jak je spowrotem podłączyć, żeby dźwięk był odpowiedni, próbowałem rożnych kombinacji i nie gra jak trzeba, nie ten dźwięk. Proszę o pomoc jak maja pójść kable. Z tylu jest 8 wejść na kable z wieży. Są 4 podwójne kable, po 2 na głośnik. Poniżej dołączam link jak to wygląda.

Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
    Moderowany przez Grzegorz Markowski:

Ładne drzewa na tym zdjęciu.
    Regulamin pkt. 8.1, 10.11.
    Kosz.
    GM

• REKLAMA
  • #2 5827782
    dexter_86
    Poziom 26  
    Ocena: 29
    Te kolumny powinny mieć jasno oznakowane przewody. I na 100% są to pary czerony-czrny oraz niebieski-szary i tak je podłącz zgodnie z kolorystyką gniazd.
  • REKLAMA
  • #3 5827814
    adriano86b
    Poziom 2  
    Rzeczywiscie tylko one sa jakos poprzedluzane i wszystkie sa teraz tego samego koloru :) ale spojrzalem jak to jest przy wyjsciu z glosnika, gdzie jest oryginalny kabel i widac, ze sa kable niebiesko-szary i czarno-czerwony wiec jak to teraz ma isc?
  • REKLAMA
  • #4 5827844
    dexter_86
    Poziom 26  
    Ocena: 29
    To pozostają ci dwie metody. Prób i błędów lub rozkręć kolumnę i miernikiem sprawdzaj przewody, aby je oznaczyć na przyszłość.
  • #5 8657177
    kozl1985
    Uczeń
    Ocena: 3
    Przecież wtyczki są różnego koloru. Czerwony kabel do czerwonej wtyczki itp. :D
REKLAMA