logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak naprawić DTF1 po błędnym wgraniu oprogramowania i listy kanałów?

Gurcik 23 Mar 2004 11:56 2583 11
REKLAMA
  • #1 560676
    Gurcik
    Poziom 12  
    Witam mam problem uwaliłem dtf1 programowałem go z 20 razy i było ok ale teraz popełniłem mały błąd po sformatowaniu twardzielai zainstalowaniu win98 uruchomiłem codeupdate i ptclunchera skopiowałem do katalogu codeupdate nowy soft ale źle go opisałem i nie podmienił się z orginałem i zacząłem wgrywanie wgrał sie soft potem lista i eeprom myślałem że wszycho ok po podłaczeniu do tv uruchomił sie w menu takim jak jest w cyfrze wiec pomyślałem że wgrał się orginał potem wziąłem ręcznie usunąłem orginalny soft z katalogu codeupdate i zacząłem programować jeszcze raz .Podczas wgrywania firmware było chyba wszystko ok bo normalnie skończyło się wgrywać i wyłączyłem tuner i przeszedłem do wgrywania listy kiedy włączyłem kena już nie ruszył ciemny wyświetlacz ikoniec bardzo proszę opomoc pozdrawiam.
    Może jest ktoś z okolic Gdyni kto reanimuje dtfy.
  • REKLAMA
  • #3 561344
    art23
    Poziom 25  
    Ocena: 19
    jezeli flesh masz dobrze wgrany to da sie go uratowac bez jtaga tzn programem PTC luncher , a jezeli flesh tez do d... to uzyj programu jtag tester corr i interfejsu jtag .Wszystko sie da postawic na nogi :)
  • #4 561571
    Gurcik
    Poziom 12  
    witam i dzieki za zainteresowanie ale po czym mam poznać że flesz jest ok jezeli jest ciemny wyświetlacz
  • REKLAMA
  • #5 561829
    art23
    Poziom 25  
    jezeli sam go fleshowales to powinienes wiedziec gdzie sie wysypal piszesz ze firmware ok wiec sproboj najpierw po kabelkach opisy jak to zrobic znajdziesz np.na DVB-z
  • REKLAMA
  • #6 562159
    Gurcik
    Poziom 12  
    wydajemi się że soft wgrał sie ok na końcu wyskoczył error ale tak było zawsze wtedy wyłączyłem tuner chciałem zacząć wgrywać listę i gdy włączyłem tuner to nie ruszył iwyświetlacz był ciemnya o co chodzi z tymi kabelkami prosił bym o więcej szczegułów bo z ratowania jestem zielony i przepraszam żę tak przynudzam ale zależy mi na tym tunerku jak chyba każdemu pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #8 737641
    gapcius
    Poziom 11  
    dziekuje za zainteresowanie.raczej nie.probowalem z innym softem.to samo.
  • #9 737658
    gapcius
    Poziom 11  
    zrob tak-odpal patch write i ptc launchera tak jak bys chcial wgrac liste kanalow i pozniej eprom .twoj problem to ze tuner nie ma jak tego bprzyjac bo brak AS 0,00 izeby bylo zewrzyj co trzeba.zwora przy jtag.SPRAWDZILEM
  • #10 772673
    otp2
    Poziom 15  
    Ocena: 5
    Cześć !

Olej wszystkie inne aplikacje! Tylko jtag tester corr(a spiepszyłem kupe tunerów 14 i dtf i dało sie je wszystkie postawić choć pierwszy to chyba ze 30 godzin nie spałem) ale tylko tym progsem (szkoda że działa tyklo na win98) wykasuj wszystko załóż trapy i z flash-uj na nowo.
  • #11 1386504
    maronzo
    Poziom 2  
    witam, ja również mam problem z dtf1 - wogóle nie reaguje. mam programy jtag_tester i operator ale nie wiem jak mam sie do tego zabrać bo jestem w tym nowy. bardzo bym prosił o pomoc w reanimowaniu mojego kena. z góry dziękuje za pomoc
  • #12 1388842
    art23
    Poziom 25  
    trzeba zalozyc trapa pobierz sobie zalacznik tam jest caly opis jak od poczatku do konca to zrobic - musisz byc wytrwaly :)
    Załączniki:
    • tdtf 1 CZYTAJ.zip (2.62 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik uszkodził tuner DTF1 podczas wielokrotnego programowania, po błędnym wgraniu oprogramowania i listy kanałów. Po próbie aktualizacji firmware i EEPROM tuner nie uruchamia się, wyświetlacz pozostaje ciemny. W dyskusji zalecane jest użycie programu PTC Launcher do naprawy, jeśli pamięć flash jest poprawnie wgrana. W przypadku uszkodzenia flasha konieczne jest użycie interfejsu JTAG oraz programu JTAG Tester Corr, który umożliwia całkowite wykasowanie i ponowne wgranie oprogramowania, choć działa tylko pod Windows 98. Wskazano również na konieczność założenia trapów (pułapek) do programowania JTAG oraz sprawdzenie zworek (jumperów) na płytce tunera, które mogą blokować proces wgrywania. Dostępne są instrukcje i opisy na stronach takich jak sktv.boo.pl, DVB-z oraz kenmedia.org, które szczegółowo opisują proces reanimacji tunera DTF1. Osoby początkujące proszone są o cierpliwość i dokładne zapoznanie się z materiałami, gdyż proces jest technicznie wymagający.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA