witam
wyświetlacz ciemny nie mogę wgrać nowej listy kenvriterem brak komunikacji proszę o podpowiedż pilnie!!!
wyświetlacz ciemny nie mogę wgrać nowej listy kenvriterem brak komunikacji proszę o podpowiedż pilnie!!!
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamCytat:1. Rozkręcamy Kena i podłączamy go do kompa.
2. Zakładamy zworkę na punkty serwisowe (zdjęcie punktów serwisowych w DTF-1) - albo wyginamy odpowiednio spinacz biurowy i bierzemy sobie kogoś do pomocy, żeby go trzymał podczas całej operacji, albo wlutowujemy w to miejsce 2 goldpiny, na które zakładamy zworkę od PC'ta.
3. Uruchamiamy ecp_ldr i wskazujemy plik z listą, uruchamiamy PTC Launcher i wciskamy Launch PTC.
4. Włączamy Kena, w PTC Launcherze wyskoczy okienko z napisem 'Command find error', ale to normalne - wciskamy 'FL writing'.
5. W tym momencie rusza wgrywanie i kiedy się skończy (C042,0 w Command Log) w ecp_ldr wskazujemy plik z eepromem.
6. Teraz przechodzimy do PTC Launcher i wciskamy Page 2, następnie e2p writing. Kiedy skończy się wgrywanie eeproma (C043,0 w Command Log), wyłączamy Kena, zdejmujemy zworkę i skręcamy go.
UWAGA! Jeśli uwalone jest firmware to użycie zworki nic nie da i nie obejdzie się bez Jtag-a.