logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nie chce sie załączyc gg, ciągle status niedostepny pomocy

piotr-87 08 Gru 2008 21:03 3091 7
REKLAMA
  • #1 5834965
    piotr-87
    Poziom 14  
    Ocena: 21
    Dzisiaj pisalem na gg i w pewnym momencie sam zmienil mi sie status na niedostpny, próbowalem zmienic na dostepny ale nie dalo sie, internet mi dobrze chodzi, szybko sie otwieraja strony. Juz odinstalowalem i zainstalowalem jeszcze raz gg ale to nic nie pomoglo.

Prosze o pomoc

Z góry dziekuje
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 5835282
    piotr-87
    Poziom 14  
    Może to wina tych nie dzialających serwerów. U siebie na komputerze nie moge żadnego numeru gg włączyc a mam ich 4. U moich znajomych wszystko dziala wiec myslalem ze to może wina czegos inneg, poczekam do jutra i jutro sprawdze, ale jesli by ktos znal jakąs inną przyczyne czemu tak jest to prosze o podpowiedz.
  • REKLAMA
  • #4 5836381
    olfork
    Poziom 23  
    Ocena: 39
    Moze np. w wyniku zlosliwego kodu przezylanego nieswiadomie, niewidocznie przez twoje numery gg. W efekcie nastepuje kilkudniowa blokada numeru.
    Zapytaj czy ktos z teojej listy na gg nie otrzymal dziwnych wiadomosci od Ciebie.
  • #5 5837903
    piotr-87
    Poziom 14  
    To raczej nie to ponieważ nie mogę zalączyc żadnego numery gg który byl zapisany na mioim komputerze i równiez nie moge zalozyc nowego numeru bo wyskakuje: "nie mozna zarejestrowac uzytkownika - problem z połączeniem"
  • REKLAMA
  • #6 5837922
    Jack14
    Poziom 38  
    Ocena: 175
    W ostatnim zdaniu Sam Sobie odpowiedziałeś dlaczego.
  • #7 5837927
    bruns
    Poziom 30  
    Ocena: 302
    zaraz Ci włączę zdalnie GG po twoim IP . Czekaj !
  • #8 5838239
    piotr-87
    Poziom 14  
    no ale dlaczego jest ten problem z połączeniem?? internet mi dobrze chodzi

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z komunikatorem GG, gdzie status automatycznie zmienia się na "niedostępny" i nie można go zmienić na "dostępny". Próby reinstalacji programu nie przyniosły efektu, a internet działa poprawnie. Wskazano, że problem może wynikać z awarii serwerów GG, co potwierdza monitor serwerów dostępny pod adresem http://ggtest.pl/monitor_serwerow/. Dodatkowo, użytkownik nie może zalogować żadnego numeru GG ani zarejestrować nowego konta, pojawia się błąd "nie można zarejestrować użytkownika - problem z połączeniem". Sugerowano również możliwość blokady numeru w wyniku złośliwego kodu, jednak ten scenariusz został wykluczony ze względu na brak możliwości logowania się na jakiekolwiek konto. Problem jest najprawdopodobniej związany z niedostępnością serwerów GG, a nie z lokalnym połączeniem internetowym czy konfiguracją komputera.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA