logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odblokować zmieniarkę CD w Philips CCR 600 MK2 w Oplu Astra?

marjeg 23 Mar 2004 14:22 5181 12
REKLAMA
  • #1 560883
    marjeg
    Poziom 11  
    Witam.
    Sciągnąłem opla astre z niemiec i nie działa mi zmieniacz cd. Chyba jest zakodowany. Czy ktoś moze mi pomoc - w jaki sposob moge dostac ten kod. Model radia to ccr600 MK2 procesor P83CE560EFB s/n 09114584. Probowalem sam - mam program "philips ccr600 v 1.2e" ale trzeba do niego jakis plpik *.bin. Moze ktos mi wytłumaczy o co chodzi? email marjeg(_at_)wp.pl
  • REKLAMA
  • #2 560976
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1321
    1. Kod jest w zmieniaczu powinno się pojawiać CD SAFE.
    2. Widzę, że sam nie zrobisz nie masz o tym bladego pojęcia. Radio + zmieniacz jest warte trochę kasy to lepiej go nie zepsuj. Możesz się udać do najbliźszego dealera Opla i tam sobie też powinni poradzić.
  • #3 561178
    marjeg
    Poziom 11  
    Pojawia sie cd safe, ale podobno znajac s/n i rodzaj procesora mozna wygenerowac kod specjalnym programem (np "philips ccr600 v1.2e) na podstawie pliku *.bin. Chyba ze sie myle....
  • REKLAMA
  • #4 561388
    adams
    Poziom 24  
    Ocena: 99
    Zmieniarka Philips czy Blaupunkt.Jeśli Philips to jest na pamięci 24c64 i masz szansę sam zrobić , ale jesli to Blaupunkt to sądząc z postu powinieneś sobie odpuścić i zanieś do kogoś kto się zna.
  • REKLAMA
  • #5 561407
    >gruzin
    Poziom 18  
    Ocena: 14
    tam jest 24c16 smd
    musisz zczytać pamięć
  • REKLAMA
  • #6 561684
    djlj24
    Spec od car audio
    Ludzie przecież on o tym nie ma pojęcia. Zobaczcie sami "ale trzeba do niego jakis plpik *.bin. Moze ktos mi wytłumaczy o co chodzi? "
    Mam dalej wyjaśniać czy sami zrozumiecie?
  • #7 561882
    marjeg
    Poziom 11  
    Nie znam sie przyznaje.Ale moze ktoś z dobrej woli wytłumaczy mi jak zczytac pamiec.
  • #8 562163
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    Lepiej odpuść. Taka jest moja rada. Skoro pytasz jak to się robi wnioskuję małą wiedzę i małą własną inwencję. Ale powiem Ci jak. Wylutowujesz pamięć , podłączasz do programatora i odczytujesz. Proste ?
    A gdybyś miał inwencję i trochę bystrości to znalazłbyś na tym forum narzędzia. Ale jak zepsujesz lub urwiesz nogę pamięci przy lutowaniu to nabierzesz szacunku dla naszych umiejętności. Dla wielu w temacie to jak elementarz bez znajomości którego nie zabierali by się.
    Więc lepiej daj to komuś kto się na tym zna.

A tak na marginesie to moze warto by było wypełnić uczciwie ankietę przy rejestrowaniu sie na tym forum. Łatwiej by było polecić kogoś z Twojej okolicy.

SławeK
  • #9 562548
    marjeg
    Poziom 11  
    Dzieki za info - pogrzebałem w necie i nawet znalałem schemat programatora
    -------------------------------------
    To jeszcze ja - jezeli potrzebuje kodu do zmieniarki cd do philipsa ccr600 mk2 cdc2 to także w zmieniarce jest pamiec którą musze zczytac? Dla zaiteresowanych dodaje pomocny plik.

Scalono<Acula>
    Załączniki:
    • PAKIET4.ZIP (118.7 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #10 562786
    SlaweK
    Poziom 43  
    W D możesz sobie te pomocne pliki ze śmietnika. A i tak niemyslący jesteś. A zamiast dać komuś kto się na tym zna zarobić na symboliczną flaszkę to będziesz katowal wszystkich takimi śmieciami.
    Jak zaczniesz samodzielnie myśleć to pewnie dostanie jakieś dobre rady a nikt tu nie będzie prowadził zielonego za rączkę.

SławeK
  • #11 562954
    marjeg
    Poziom 11  
    Takich rad to nie potrzebuję. Może ktoś bardziej wyrozumiały będzie..
    Podobno każde radio (w moim przypadku zmieniarka cd) ma standardowy kod dla określonego typu. Czy to prawda?
    W pliku są pomoce i może tym razem beda bardziej potrzebne niż do D.
    Załączniki:
    • PAKIET1.ZIP (837.52 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #12 563149
    SlaweK
    Poziom 43  
    Kto Ci takich bzdur naopowiadał ?????????
    Każde ma inny kod nawet dla identycznego modelu bo jakie to by było zabezpieczenie przed kradzieżą jeśli każdy model miałby swój stały kod. ;)))))))))

SławeK
  • #13 563165
    djlj24
    Spec od car audio
    Pewnie ten z alegro co wszystki te same cyferki za 10 zł podaje bo dorwał jakąś płytę.
    Acha tak mnie korci aby kiedyś podejść do salonu Opla i podać im securite card (mam gotowce czyste :) do philipsów ) z czyimś numerkiem radia z elektrody i powiedzieć, że coś takiego mi zniknęło w nocy z autka. Ciekawe czy by po czyimś cynku takiego delkwenta z tym radiem znaleźli :D

Podsumowanie tematu

✨ W przypadku zmieniarki CD Philips CCR 600 MK2 w Oplu Astra, problem z odblokowaniem kodu zabezpieczającego (CD SAFE) wynika z konieczności odczytania unikalnego kodu z pamięci EEPROM (np. 24c16 lub 24c64) znajdującej się w zmieniarce. Kod ten jest indywidualny dla każdego egzemplarza i nie istnieje uniwersalny, stały kod dla danego modelu. Aby uzyskać kod, należy wylutować pamięć EEPROM i odczytać jej zawartość za pomocą programatora, a następnie wygenerować kod przy pomocy specjalistycznego oprogramowania, np. "philips ccr600 v1.2e", które wymaga pliku binarnego (*.bin) z danymi z pamięci. Samodzielne próby bez odpowiedniej wiedzy i narzędzi mogą prowadzić do uszkodzenia sprzętu, dlatego zaleca się skorzystanie z pomocy serwisu Opla lub specjalistów. Próby użycia standardowych kodów lub uniwersalnych rozwiązań są nieskuteczne ze względu na indywidualne zabezpieczenia antykradzieżowe.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA