logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak możliwosci dobicia ciśnienia-piec CO ARISTON

robert.szarek 14 Gru 2008 16:47 4704 4
REKLAMA
  • #1 5858281
    robert.szarek
    Poziom 19  
    Ocena: 20
    Piec CO firmy ARISTON jednofunkcyjny,problem polega na braku możliwości dobicia cisnienia wody w obiegu,teraz jest 0,4bara i piec sie zablokował i nie ma mozliwosci go uruchomić.Zjawisko to wystąpiło po odpowietrzaniu grzejników.Na wejsciu z instalacji wodnej zasosowany jest zawór kulowy którym zawsze dobijałem to ciśnienie.Teraz niestety jest to nie możliwe.Prosze o podpowiedzi i sugesje.
  • REKLAMA
  • #2 5862525
    serwisant73
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1260
    Trochę to dziwne.Wstaw może jakieś foto sytuacyjne.
  • REKLAMA
  • #3 5864753
    robert.szarek
    Poziom 19  
    Do dobijania cisnienia w CO u mnie służy zawór kulowy1/2'',jest on pomiędzy obiegiem powrotnym do pieca a istniejacą instalacją wodną/zimna woda/Zawór ten u mnie byl użyty odkrecony na momencik by dobić ciśnienie zaledwie kilka razy przy dobijaniu- około 2 lata temu.W tym roku widząc że ciśnienie jest bliskie 0,4bara chciałem dobic cisnienie ale niestety jest to nie możliwe.Podejrzewam ten zawór.Podobno lubią one się uszkadzać.Foto zrobie to postaram sie dołożyc.
  • REKLAMA
  • #4 5867352
    serwisant73
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1260
    Wszystko wskazuje na uszkodzenie zaworu kulowego.Prawdą jest,że niektóre lubią się oberwac.
  • #5 5868657
    robert.szarek
    Poziom 19  
    Tak.Uszkodzony był zawór kulowy,dostaly sie do niego jakies resztki , widocznie cos z instalacji wodnej,podstawily sie pod kule i unieruchomilo ten zawor.zawór wymieniłem i piec CO dziala na medal!!!
REKLAMA