Witam serdecznie mam taki problem,moje dvd łudząco podobne objawy ma jak w kilku postach zakładanych wcześniej, czyli dioda po włączeniu do sieci zapala się ale brak dalszych reakcji czyli po wciśnięciu np.eject dioda gaśnie i to wszystko miernikiem sprawdziłem Q15 i Q18 wskazania w normie co mnie zdziwiło to pomiar napięć w zasilaczu, po odpięciu taśm
napięcia w normie po w pięciu taśmy od płyty głównej również napięcia dobre po w pięciu taśmy panelu sterowania napięcie radykalnie spada. Nie doszukałem się na forum podobnych objawów bądź opisów może ktoś miał podobny problem z tego typu sprzętem i zechciał mi pomóc bardzo był bym wdzięczny. Dodam że elki po wtórnej stronie przetwornicy kiedyś ktoś już wymieniał ,czy wymienić je jeszcze raz ?
napięcia w normie po w pięciu taśmy od płyty głównej również napięcia dobre po w pięciu taśmy panelu sterowania napięcie radykalnie spada. Nie doszukałem się na forum podobnych objawów bądź opisów może ktoś miał podobny problem z tego typu sprzętem i zechciał mi pomóc bardzo był bym wdzięczny. Dodam że elki po wtórnej stronie przetwornicy kiedyś ktoś już wymieniał ,czy wymienić je jeszcze raz ?
DVD śmiga aż miło,dziękuję i pozdrawiam.