logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kenwood KDC-4590 - Czytnik CD z KDC-303RG jako zamiennik?

Greg80 25 Mar 2004 22:13 1310 4
REKLAMA
  • #1 564761
    Greg80
    Poziom 2  
    Witam.
    Zakupilem radio z cd - kenwood kdc-4590. wg sprzedajacego mialobyc w pelni sprawne, ale niestety nie jest. bylem u znajomego "radiowca" (a w zasadzie to ojciec byl :) ) i ten stwierdzil, ze padniety jest laser, czy w ogole caly mechanizm czytnika cd.

jestem zupelnym laikiem w tych sprawach wiec z gory przepraszam za ewentualne proste pytania dla starych wyjadaczy :)

moje pytanie jest nastepujace. mam okazje kupic inny model radia cd - Kenwood KDC-303RG, w ktorym czytnik cd jest sprawny. czy ktos sie orientuje czy czytniki cd w tych radiach Kenwood sa takie same i czy istnieje mozliwosc wyjecia czytnika cd z kenwooda kdc-303rg i wstawienie go do mojego kdc-4590 (oczywiscie "operacje" wykona ktos bardziej zorientowany w tych sprawach ode mnie :) ) ?

sciagnalem wersje elektroniczne manuala obydwu modeli.
    jeden manual jest przeznaczony dla modeli 4590rv (czyli ten moj), 4090, 3090rg, 305rg. natomiast drugi manual jest dla modeli 4080, 3080, 303rg (ten moj "dawca" czesci przyszly :) ).

sprawdzalem w tych instrukcjach sekcje CD Player section i parametry sa identyczne:
    Laser Diode - 780 nm GaAIAs
    Digital Filter - 8 times oversampling
    spindle speed 500-200 rpm
    itd. itp.
    wszystko w sekcji CD Player Section jest identyczne pomiedzy tymi modelami. wymiarowo same radia sa identyczne (3 mm roznicy w dlugosci-glebokosci radia),

Tak wiec, czy istotnie te dwa modele maja te same czytniki cd i czy moznaby bez problemu wyjac czytnik z jednego modelu (kdc-303rg) i wlozyc go do drugiego modelu (kdc-4590rv) ???

bardzo prosze o pomoc bo zakup tego modelu "dawcy" wiaze sie z kosztami, a nie chcialbym kupic tego radia po to tylko aby sie okazalo, ze nic sie nie da zrobic...
  • REKLAMA
  • #2 565551
    HOUSTON
    Poziom 16  
    Ocena: 22
    otwórz "dawcę" i "chorego" i porównaj wizualnie mechanizmy oraz złączkę łączącą mechanizc z płytą główną - jak pasuje przełóż - włącz i jak zadziała - zapłać :) ale sprawdź wcześniej czy dużo tańszy nie okaże się zakup nowego lasera do tego co już masz - nowy to zawsze nowy
  • REKLAMA
  • #3 565692
    Greg80
    Poziom 2  
    a gdzie mozna sprawdzic ile kosztuje taki nowy laser ? jest gdzies jakas firma w necie sprzedajaca takie lasery ?
  • REKLAMA
  • #4 569873
    Greg80
    Poziom 2  
    naprawde nikt nie wie gdzie i za ile mozna taki nowy laser kupic ???
  • #5 570521
    iNTELL
    Poziom 30  
    Ocena: 45
    może by ktoś wiedział jakbyś podał model lasera (pisze to na laserze)
REKLAMA