logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wymiana laserka KSS 210A w Kenwood DP-4030: chiński czy koreański?

michcio16 06 Lis 2004 12:47 2207 3
REKLAMA
  • #1 964469
    michcio16
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    mam cd kenwood dp 4030 i ostatnio mi płyt nie czyta nawet jak pokręciłem tą śrubką przy laserku to tylko czyta długość płyty. Mam parę pytań jak kupuję nowy laserek to lepszy jest chinśki czy koreański ( 10 zł różnicy)?? Czy muszę coś ustawiać po zmianie laserka na nowy( tą śrubkę ) ?? i czy wogóle opłaca się kupować do tego cd nowy laserek ??
  • REKLAMA
  • #2 965238
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 967407
    manyzg
    Poziom 20  
    Ocena: 15
    Przy wymianie nie zapomnij sciagnac zworke zabezpieczajaca(2 sciezki na plytce lasera sa zwarte kropelka cyny).Kupujac drozszy nie musi wcale oznaczac ze bedzie ci dluzej chodzil.Kupuje w www,poltronic.com.pl i brak problemow.staraj sie wybrac z metalowymi tulejkami i przy montazu dobrze przeczysci i przesmaruj prowadnice.43 z metalowymi,a 37 plastikowymi tulejkami
  • #4 4702727
    luke_power
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Więc laser kss 210a jest to nędzne "udoskonalenie" wspanialych laserow philipsa takich jak CDM4/19. Ta SRUBKA :D jest to rezystor nastawny, ktorym ustawiamy prąd lasera- zwykle 5-7° obrotu slizgacza pomagaja, a wiekszy obrot jest juz smiercia termiczna lasera. laser kss 210a w tym najtanszym wydaniu ma przewidziany czas pracy na 100-200h:D bo to jest denna jakość. laser kss 210a mozna kupic od 10zl, ale widzialem nawet po 800zl prawdziwe oryginalne majstersztyki... proponuje kupic inny odtwarzacz, np. technicsa lub philipsa (modele to juz moja sprawa:D)
REKLAMA